Filologul și eseistul Adrian Papahagi și fostul ministru al Educației Daniel Funeriu au adus în prim-plan înțelesul autentic al suveranității naționale și pericolele reprezentate de ideologiile populiste care promovează izolaționismul sub masca unui fals „suveranism”.
Un număr considerabil de copii sunt retrași din școală în favoarea homeschooling-ului. În România, învățământul la domiciliu este neconstituțional și maschează fenomenul „deșcolarizării”, arată fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu.
România se plaseză pe penultimul loc în rândul țărilor UE la testele PISA 2022. Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, arată că România „nu a căzut mai mult” pentru că e prima „generație PISA” care a avut clasa pregătitoare.
Copiii folosesc tot mai mult telefonul pentru a scrie, iar scrisul neglijent a înlocuit exercițiul scrisului caligrafic. Daniel Funeriu, fost ministru al Educației, avertizează asupra unei „grave probleme” din cadrul învățământului primar.
România are printre cei mai scurți ani școlari între țările din UE și cel mai mic număr de ore pe care copiii îl petrec în școală, spune fostul ministru al Educației Daniel Funeriu.
Dezvoltarea infrastructurii educaționale în municipiul Cluj-Napoca a fost tema dezbaterii organizată sub cupola Centrului de Inovare și Imaginație Civică (CIIC) joi, 22 octombrie 2020.