Peste 1,8 milioane de români au făcut afaceri, în 2019, în creştere cu 63.000 faţă de anul trecut, iar mai mult de 1,4 milioane dintre aceştia sunt acţionari la companii active, arată un studiu realizat de o companie de consultanță.
Datele economice negative, golul din bugetul României ridicându-se la 11 miliarde lei conform ministrului de Finanțe, dar și a tendinței de depreciere a monedelor din regiune, cauzată de ieșirile de capital speculativ, au provocat scăderea leului.
Salariile în sectorul bugetar nu trebuie tăiate deocamdată, întrucât România şi Europa se află pe un trend de creştere economică, însă ţara consumă mai mult decât produce, iar, mai devreme sau mai târziu, generaţiile următoare vor trebui să deconteze nota de plată a acestui "dezmăţ", a declarat, miercuri, Emil Boc, fost premier al României.
Leul a avut în februarie o evoluție depreciativă față de principalele valute, parcurs datorat scăderii încrederii în economia românească, tendință apărută după apariția OUG 114.
Chiar dacă economia românească duduie, faptul că ea se bizuie mai mult pe consum, care la rândul său este stimulat de politica fiscală și salarială a guvernului PSD-ALDE, a redus semnificativ încrederea investitorilor în leu.
Impactul negativ al scandalului emisiilor poluante ale automobilelor diesel ale Volkswagen asupra României ar trebui să se rezume la exporturile de componente auto în Germania, care reprezintă circa 1% din PIB, respectiv 2,9% din exporturile totale.
Politicienii trebuie să ţină cont de părerile specialiştilor când iau decizii politice, declară fostul premier Emil Boc, potrivit căruia avertizările guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, trebuie ascultate, existând în caz contrar riscul întoarcerii la o criză precum cea din 2009-2010.