Investițiile în energia regenerabilă, parteneriatele public-private și dezvoltarea economiei cunoașterii pot contribui la creșterea securității cibernetice în energie. „Finanțarea nerambursabilă contribuie semnificativ la securitatea și creșterea eficienței energetice”, spune Oividiu Cîmpean, secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.
Primăria Florești investește în energie din surse regenerabile pentru consumul propriu al instituțiilor publice din comună. Proiect de peste 8 milioane de lei, aprobat în consiliul local.
Ministrul Energiei a evidențiat beneficiile hidrocentralelor cu acumulare prin pompaj și a spus că cel mai avansat proiect din România de acest tip este hidrocentrala Tarniţa-Lăpuşteşti.
În contextul creșterii preocupării pentru protecția mediului și a eficienței energetice, pompele de căldură Energy Save - Suedia devin o opțiune tot mai populară pentru încălzirea locuințelor.
România va primi 1,4 miliarde de euro, suplimentare față de fondurile din PNRR, pentru investiții în infrastructura energetică, energie regenerabilă și reducerea dependenței de importurile de gaz din Rusia.
Europarlamentarul Daniel Buda, președintele PNL Cluj, a vorbit duminică, într-o conferință de presă la Cluj, despre măsurile introduse recent de guvern pentru compensarea facturilor la energiei și gaze pentru consumatorii casnici, adoptate la începutul săptămânii, prin ordonanță de urgență.
Energia din surse regenerabile acoperă, vineri la prânz, aproape 70% din producţia totală a ţării, pe primele locuri fiind energia hidro şi cea eoliană, potrivit datelor privind starea sistemului energetic naţional, prezentate în timp real pe site-ul Transelectrica.
Zona industrială a Clujului, cândva locul în care munceau zeci de mii de oameni, este acum un loc desprins din filmele proaste. Mândria industriei comuniste este părăsită şi înconjurată de vegetaţie şi gunoaie. Ce trebuie să înveţe Clujul de la oraşele industriale europene care au reuşit să se reinventeze?