Centrul de Artă Contemporană a revenit în discuție după ani de zile de promisiuni și după ce părea că autoritățile au uitat cu desăvârșire de acest spațiu dedicat artiștilor. Primăria Cluj-Napoca așteaptă finanțări europene.
Sâmbătă, de Ziua Copilului, dimineața devreme, trei tineri, printre care un minor, au tâlhărit un bărbat în zona Gării Mici din Cluj-Napoca.
Cel mai mare nod feroviar din Transilvania este tranzitat anual de mii de români. Încă de la primele ore ale dimineții gara și zona adiacentă devin un furnicar imens. Anunţuri în difuzoare, vagoane grele, parcă obosite de atâta drum, valize, fețe dezorientate, pași grabiți.
Pentru o săptămână, gara mică din Cluj-Napoca, locul unde în trecut se întâlneau cei care aveau de parcurs drumuri scurte pe șinele Transilvaniei, se transformă în galerie de artă modernă. Până în 30 octombrie, gara este punct de întâlnire între 29 de artiști din Berlin și din Cluj.
Un accident feroviar soldat cu moartea unei persoane a avut loc marți dimineața, în jurul orei 6:30, în Gara Mică din Cluj-Npoca.
Autorităţile locale au anunţat joi că au început demersurile pentru a prelua în administrare de la CFR Gara Mică pentru transformarea ei într-un centru de artă contemporană. Directorul Asociaţiei Cluj-Napoca 2021, cea care se ocupă de candidatura oraşului la titlul de Capitală Culturală Europeană, Florin Moroşanu, spune că ţine foarte mult la transformarea gării mici în centru de artă contemporană pentru că “face parte din linia de regenerare urbană din programul Asociaţiei”.