Un medic ginecolog de la o maternitate din București, acuzat că a aruncat într-un sac un copil născut prematur deşi acesta trăia, a fost trimis în judecată.
Apare public un caz la indigo cu cel de acum câteva zile, tot în Botoșani, la Maternitatea Spitalului Județean: o gravidă disperată, cu dureri cumplite și cu apa ruptă, a lansat apeluri zadarnice către medici, pentrub a o ajuta să nască.
În acest articol, Asist. Univ. Dr. Sebastian Surugiu, medic primar ginecolog și asistent universitar în cadrul UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca, va aborda un subiect extrem de important și frecvent întâlnit la pacientele din România, și anume fibromul uterin.
Un medic de la Maternitatea Polizu din București, care a declarat mort un bebeluș născut prematur, a fost acuzat de o altă femeie că i-ar fi cusut uterul de abdomen în urmă cu 11 ani.
Pacientul român are dreptul prin lege la o a doua opinie medicală, iar, in acest sens, poate solicita, gratuit, o singură dată, înregistrările de înaltă performanță a investigațiilor medicale de tip CT, RMN și inclusiv toate datele medicale ce îl privesc.
Zeci de mămici din Cluj-Napoca s-au plâns de lipsa de interes a maternităților clujene în ceea ce privește starea lor mintală după naștere. De asemenea, specialiștii în domeniu susțin că ar fi nevoie de un psiholog care să asiste femeile înainte de naștere, în timpul travaliului și după naștere. Managerul Clinicii de Ginecologie „Dominic Stanca”, Dan Mihu, spune că deși în acest moment în cadrul Instituției nu există un psiholog, ar fi nevoie de unul.
O tânără acuză cadrele medicale de la Clinica de Obstetrică- Ginecologie “Dominic Stanca” din Cluj-Napoca de neglijenţă, după ce a născut un făt mort, şi a sesizat Colegiul Medicilor Cluj.
Președintele Colegiului Medicilor, filiala Cluj, doctorul Aurel Bizo susține că decizia Curții de Apel Cluj, pronunțată în cazul medicului ginecolog din Turda, Ovidiu Lupșan, care a nenorocit un copil, este cea mai dură aplicată unui medic român.