Nu mai puțin de 8 spitale din Cluj-Napoca și din județ se declară înșelate de Hexi Pharma și s-au constituit parte civilă în proces. Toate aceste spitale au folosit biocide care n-au omorât germenii, conform procurorilor.
Am asistat săptămâna trecută, petrecut în același timp, la un dublu eveniment: un experiment mediatic și o înfruntare simbolică. Este vorba despre confruntarea dintre Cătălin Tolontan, redactor-șef la Gazeta Sporturilor, și Mircea Badea, realizator Antena 3, aflați de mai multă vreme pe poziții contondente, dar reuniți acum, în special, pentru a (se) lămuri cu privire la afacerea Hexi Pharma.
Reprezentanţii Spitalului Judeţean Cluj afirmă că nu au primit niciodată vreo informare de la Ministerul Sănătăţii potrivit căreia dezinfectanţii folosiţi ar fi fost neconformi, iar testele proprii nu au prezentat probleme.
Ministerul Sănătății susține, într-un comunicat remis miercuri presei, că nu poate confirma sau infirma faptul că fostul ministru Nicolae Bănicioiu ar fi primit informări de la Serviciul Român de Informații în care să fi fost menționat în clar numele companiei Hexi Pharma.
Noi informații apar în dosarul Hexi Pharma. SRI i-ar fi transmis, în aprilie 2015, ministrului sănătăţii de atunci, Nicolae Bănicioiu, o informare în care se vorbea cu subiect şi predicat despre Hexi Pharma. Informarea SRI viza Spitalul Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca și era printre puținele informări care dădea amănunte cu exactitate despre nereguli privind dezinfectantul Hexi Pharma.
În 2011, două dintre firmele lui Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, au obţinut finanţare europeană pentru acelaşi proiect: înfiinţarea unei clinici medicale.
Jurnalistul Cătălin Tolontan mai aruncă o “bombă”. Împreună cu colegii de la Gazeta Sporturilor a descoperit că Dan Condrea avea o firmă clonă care a livrat dezinfectanți spitalelor.