Copiii și clujenii din centrele rezidențiale ale DGASP au creat icoane, tablouri și ornamente de Crăciun, care vor fi expuse la un târg de lucrări home-made.
Muzeul Etnografic al Transilvaniei vernisează vineri, 14 august, la ora 15, expoziția „Chipul Maicii Domnului în icoane vechi și noi”.
Patriarhul Daniel şi-a exprimat speranţa, în predica duminicală, că în scurt timp credincioşii vor putea participa la slujbele Bisericii, care sunt „o vindecare de singurătate, de nelinişte”.
Icoana făcătoare de minuni de la mănăstirea clujeană Nicula va fi dusă în procesiune prin Cluj-Napoca şi Bistriţa, pentru „a oferi mângâiere sufletească” celor care se confruntă cu COVID-19.
O primărie din județ a dispus dezinfectarea icoanelor şi a mobilierului din biserici cu care ar putea intra în contact cetăţenii, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.
Icoane pictate pe sticlă vechi de un secol sau mai mult, pe care specialistul în etnografie Ion Muşlea le considera expresia “adevăratei arte populare” şi care fac parte din patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei au fost expuse marţi publicului, pentru câteva săptămâni.
O şcoală din Cluj-Napoca poate fi uşor confundată cu o biserică după ce pe uşile instituţiei au apărut icoane.
Clujeanul Mircea Bodea, fostul președinte al Asociației Meșterilor Populari, este prezent la Târgul Mărțișorului din Piața Unirii, cu icoane pictate pe coji de ouă.