Statul român vrea să facă din tema selectării și prelucrării deșeurilor un program funcțional, context în care reia procedurile începute în urmă cu 15 ani în acest domeniu. Consiliul Județean Cluj s-a chinuit mai bine de zece ani să facă din sistemul de management integrat al deșeurilor un centru funcțional.
Romii de la Pata Rât îi cer în continuare primarului Emil Boc locuințe sociale, precizând că merită mai mult decât „4-5 locuințe”. Reprezentanta romilor de la Pata Rât a participat ieri la ședința de Consiliu Local și a acuzat că nu i s-a permis accesul în primărie, fiind bruscată de un polițist local.
Consiliul Județean Cluj se chinuie de cinci ani să cureţe levigatul de la Pata Rât, format încă din 2017. Reamintim că, la un moment dat, lacul de levigat se întindea pe o suprafață de 9 hectare, iar imaginile deplorabile au făcut înconjurul țării.
Credeați că odată cu închiderea depozitelor de deșeuri de la Pata Rât și din județ se termină cu poluarea? Epurarea levigatului de la Pata Rât a dus la contaminarea solului și posibil și a apei!
Epurarea levigatului de la depozitul de deșeuri Pata Rât a dus la contaminarea solului. Agenția pentru Protecția Mediului susține că există, printre altele, o contaminare cu hidrocarburi din petrol.
Promisiunea demarării proiectului metroului în Cluj-Napoca şi a trenului metropolitan a constituit unul dintre primele subiecte aflate în 2019 atenţia municipalităţii, dar şi a clujenilor, confruntaţi cu un trafic rutier tot mai problematic.
După 8 ani de zile şi milioane de euro aruncate pe contracte suspecte, Consiliul Judeţean a anunţat închiderea gropii de gunoi de la Pata Rât. Cu victimizări marca Alin Tişe şi osanale din partea constructorului la adresa conducerii Consiliului Judeţean, totul e bine când se termină cu bine. Groapa de gunoi de la Pata Rât a fost închisă de ochii presei, forul judeţean nefăcând încă recepţia finală a lucrărilor!