Primăria derulează un proiect cu fonduri norvegiene pentru închiderea rampei temporare de deșeuri de la Pata Rât. Potrivit Primăriei, noul Centru de prelucrare a deșeurilor din Cluj (CMID) urmează să fie preluat de noul operator de salubrizare în cel mai scurt timp.
Consiliul Județean Cluj a anunțat, din nou, că lucrările de închidere a rampei de deșeuri de la Pata Rât sunt aproape de finalizare.
Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a trecut în revistă “peripețiile” de la Centrul de Deșeuri care au dus la întârzieri de 8 ani de zile în inaugurarea obiectivului. Tișe spune că, dacă nu apare un “meteorit sau un deal alunecat”, o parte din lucrări vor fi inaugurate în septembrie. Nicio vorbă de faptul că investiția a crescut de mai bine de patru ori.
Închiderea gropilor de gunoi din Gherla, Turda și Huedin "fără niciun fel de costuri suplimentare” a costat cu 172.000€ mai mult. Așa rezultă dintr-o operație matematică de clasa a treia. Au fost fost sau n-au fost costuri suplimentare?!
Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan, participă miercuri, 1 iulie, la sediul Ministerului Fondurilor Europene din Bucureşti, într-o nouă încercare de deblocare a situaţiei depozitării deşeurilor în judeţul Cluj, în contextul situaţiei generate de recenta închidere a depozitelor de deşeuri neconforme din judeţ.
Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan, a predat amplasamentele depozitelor neconforme de deşeuri de la Dej şi Câmpia Turzii, din cadrul obiectivului de investiţii „Închidere şi ecologizare depozite neconforme de deşeuri urbane din judeţul Cluj”.