Fenomenul extrem de rar, vizibil și de pe teritoriul țării noastre în noaptea de 5 noiembrie, aurora boreală, a fost posibil datorită intensificării activității solare din ultimele zile. Interesant faptul că încă din secolele XVI-XVII acest fenomen a fost observat în Transilvania.
Un cutremur cu magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter s-a produs miercuri, la ora 00.56, în judeţul Prahova.
Un cutremur cu magnitudinea de 5,5 grade pe scara Richter s-a produs duminică, la ora 4.37, în Vrancea, informează Institutul Naţional pentru Fizica Pământului.
Cinci cutremure de mică intensitate au avut loc în noaptea de miercuri spre joi în zona Galaţi, informează Institutul Naţional pentru Fizica Pământului.
Un cutremur cu magnitudinea de 3,8 grade pe scara Richter s-a produs luni dimineață în Moldova (Galați), conform informațiilor publicate pe site-ul Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP).
Două cutremure cu magnitudini de 3,3 și respectiv 3,4 grade pe scara Richter s-au produs miercuri dimineața în Moldova, județul Galați, conform informațiilor publicate pe site-ul Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP).
Un cutremur cu magnitudinea de 2,7 grade pe scara Richter s-a produs sâmbătă dimineața la ora locală 5,39 (2,39 UTC), în zona Vrancea, conform informațiilor publicate pe site-ul Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP).
Un cutremur cu magnitudinea de 3,9 grade pe scara Richter s-a produs joi dimineaţa, la ora 7.06 (UTC - 4.06), în zona Giurgiu, conform informaţiilor publicate pe site-ul Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).