Centrul de Deșeuri, închiderea rampei de gunoi de la Pata Rât și tratarea levigatului din zonă sunt doar o parte din proiectele în care Consiliul Județean a băgat milioane de euro și continuă să o facă cu rezultate mai mult sau mai puțin satisfăcătoare.
Consiliul Județean Cluj se chinuie de cinci ani să cureţe levigatul de la Pata Rât, format încă din 2017. Reamintim că, la un moment dat, lacul de levigat se întindea pe o suprafață de 9 hectare, iar imaginile deplorabile au făcut înconjurul țării.
Epurarea levigatului de la depozitul de deșeuri Pata Rât a dus la contaminarea solului. Agenția pentru Protecția Mediului susține că există, printre altele, o contaminare cu hidrocarburi din petrol.
Klarwin, lider tehnologic în epurarea apelor reziduale și în tratarea surselor de apă, a fost singura companie care și-a asumat, încă din 2017, gestionarea levigatului generat de depozitul neconform de deșeuri al Clujului (Pata Rât).
Klarwin, lider tehnologic în epurarea apelor reziduale și în tratarea surselor de apă, a înregistrat mai bine de 22.000 de ore de operare, în cadrul proiectului de tratare a levigatului din depozitul de deșeuri de la Pata Rât, județul Cluj.
Consiliul Județean Cluj a lansat o licitație pentru achiziția de servicii de colectare, transport și eliminare a concentratului rezultat în urma epurării levigatului de la depozitul de Pata Rât.
Consiliul Județean Cluj a lansat o licitație privind închirierea pentru 6 luni a unei stații de tratare a levigatului prin osmoză inversă la depozitul de deșeuri neconform Pata Rât.
Am ajuns și la finalul lunii aprilie, iar prima mașină de gunoi încă nu a apărut la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor (CMID) din Cluj-Napoca, așa cum spera Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.