Ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Pop, a declarat, vineri, la Bistriţa, după întoarcerea dintr-o vizită oficială în Ucraina, că se încearcă limitarea accesului la învăţământul universitar în limba română şi că vrea să propună susţinerea unui examen de bacalaureat al românilor de pretutindeni.
Liceenii ar putea studia Teoria cunoaşterii, Inteligenţă ecologică, Finanţe personale, Fotografie digitală sau Public speaking, drept opţionale, potrivit planurilor-cadru pentru învăţământul liceal, lansate în consultare publică de Ministerul Educaţiei.
Consilierea şi orientarea şcolară trebuie îmbunătăţită, iar structura examenului de bacalaureat şi perioada de susţinere a acestuia trebuie regândite, susţine ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Marian Pop, într-o postare pe Facebook.
Liviu Pop, ministrul educației a anunțat că manualele vor ajunge pe băncile elevilor de clasa a V-a luni, cu o întârziere de 3 zile. Ministrul a explicat că termenul de livrare către ISJ-uri a fost vineri şi că în acest sfârşit de săptămână se lucrează la distribuirea lor în unităţile şcolare.
Ministrul Educației, Liviu Pop, afirmă că există o discuție privind introducerea unei noi sesiuni de bacalaureat care ar trebui organizată "undeva în decembrie, poate februarie". El spune că "deocamdată este o chestiune de discuții" și că nu se va schimba nimic pentru cei care urmează să dea bacalaureatul anul viitor.
Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat că, în contextul evenimentelor de la un bal al bobocilor, din Cluj-Napoca, unde elevii au mimat acte sexuale, că trebuie regândit şi îmbunătăţit statutul elevului, astfel încât să nu mai existe "interpretări".
După ce a făcut furori pe rețelele de socializare printr-o postare în care a descris cum a fost scos din școală fiindcă avea părul lung, tânărul Tudor Helgiu continuă seria acțiunilor împotriva regulamentului școlar prea strict.