Clujenii care vor să își încarce mașinile electrice la stațiile amenajate de Primărie vor trebui să achite contravaloarea energiei electrice alimentate, potrivit unui proiect lansat în consultare publică.
Clujul mai face un pas în materie de proiecte ecologice care vizează reducerea poluării. Amenajarea stațiilor de încărcare pentru mașinile electrice va reprezenta un criteriu obligatoriu pentru noile blocuri din municipiu.
În Cluj-Napoca, dar și alte municipii din țară, vor fi impuse zone cu restricții și taxe pentru mașinile poluante. Legea urmează să fie aplicată după promulgare și va încuraja transportul alternativ.
Pentru achiziționarea unui autoturism, majoritatea băncilor ofereau credite de nevoi personale. Există bănci care au conturat produse distincte-creditele auto, oferte dedicate strict pentru mașinile electrice sau hybrid.
Un acord provizoriu între Parlamentul European și Consiliul Europei prevede obligația statelor membre de a asigura infrastructura pentru încărcarea vehiculelor electrice. Stațiile trebuie amplasate la fiecare 60 de kilometri pentru mașini și la 120 de kilometri pentru camioane.
Primăria Cluj-Napoca pregătește extinderea rețelei de încărcare a mașinilor electrice prin amplasarea a nu mai puțin de astfel 50 de stații în cele mai aglomerate locuri din oraș.
Cea de-a patra generaţie a Dacia Duster, care va fi lansată cel mai probabil în 2033 va fi prima maşină electrică produsă la uzina Dacia de la Mioveni, potrivit lui Denis Le Vot, CEO-ul mărcii Dacia în cadrul Grupului Renault.