În timp ce orașele se extind, vechile zone industriale intră în declin. Europenii vor locuințe, centre comerciale și clădiri de birouri, iar economia se reorientează de la producție spre servicii.
Cei care aleg să investească în imobiliare vizează obținerea unui venit pasiv pe termen lung din chirii. În funcție de numărul și calitatea proprietăților deținute și închiriate, aceste venituri pot fi comparabile cu un salariu lunar consistent.
Dezvoltarea transportului public și crearea de stații intermodale vor ajuta Clujul să-și atingă țintele asumate față de Uniunea Europeană: să atingă neutralitatea climatică și să devină un „smart city”, unde confortul și bunăstarea cetățenilor sunt pe primul loc.
Zona metropolitană Cluj este cu siguranță cel mai important pol economic de dezvoltare al Transilvaniei, prin cei aproape 500.000 de locuitori, clujeni sau alți români care au luat calea Clujului pentru excelentul învățământ universitar, pentru locurile de muncă bine plătite și pentru o calitate a vieții mai bună.
12 beneficii ale folosirii transportului public în Europa, continentul-campion în acest domeniu. În România, Cluj-Napoca este lider al dezvoltării sistemului de transport public eficient.
În prezent, în România, există doar 15 clădiri de birouri cu certificarea BREEAM Outstanding New Construction (incluzând Silk District). Silk District este singurul proiect certificat BREEAM Outstanding din Iași. Faza 1 Office Silk District are o suprafață de peste 20.000 mp.