Municipiul Baia Mare, fost oraş industrial minier şi metalurgic, încă resimte efectele poluării la mulţi ani de la oprirea acestor domenii, iar sănătatea populaţiei a fost cel mai afectată.
Deși încă nu există o formulă de calcul pentru taxa auto aplicată mașinilor vechi care poluează, propunerile vor veni din partea autorităților locale, care vor aplica noile măsuri.
Comuna Apahida beneficiază de o creștere a bugetului de peste 80% în 2025. Aproape jumătate din fonduri sunt asigurate din bani europeni. „Din acest an, începem o dezvoltare accelerată, bazată pe creșterea calității vieții din comunitatea noastră”, spune primarul Cristina Belce.
Pas important în domeniul aviației clujene. Avioanele care decolează de pe Aeroportul Internațional Cluj încep să folosească combustibil sustenabil furnizat de OMV Petrom.
Cât vor plăti șoferii în urma aplicării taxei auto pentru mașinile poluante? „Scopul este ca să avem o flotă auto a României cât mai prietenoasă cu mediul”, spune ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.
Orașele viitorului pot deveni mai curate, inteligente și prietenoase cu mediul în urma acțiunii concertate a administrației, mediului de afaceri și a societății civile. „Ne propunem să atragem un miliard de euro pentru a susține investițiile orașelor care și-au asumat tranziția verde”, spune deputatul clujean Ovidiu Cîmpean.
Clujenii vor putea utiliza containerele dedicate pentru articolele de îmbrăcăminte și produsele textile pe care nu le mai folosesc. „40 de containere pentru textile vor fi amplasate în următoarea perioadă în toate cartierele”, spune primarul Emil Boc.