Zeci de persoane legitimate și sancțiuni de peste 50.000 de lei aplicate de polițiști în urma unei razii efectuate pe strada Piezișă, în primul weeke-end de la debutul anului universitar.
Ordonanţa 84 care prevede ridicarea permisului după un rezultat pozitiv la drugtest a fost puternic contestată, astfel că premierul a cerut modificarea ei de urgenţă
Zeci de amenzi, date de polițiștii clujeni, într-o acțiune de combatere a excesului de viteză. Mai mulți șoferi au fost prinși de radar cu viteze mult peste limita legală sau intrând în depășiri neregulamentare.
Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a rămas fără permis. Rula cu 120 km/h pe un drum cu limită 70 km/h. Politicianul nu e la prima abatere.
Conducătorii auto fără permis sau sub influența substanțelor psihoactive continuă să reprezinte un risc privind siguranța pe drumurile din județul Cluj.
În ultima săptămână, 20 de conducători auto care circulau cu viteză excesivă pe autostrăzi au fost depistați de polițiștii Brigăzii Autostrăzi și Misiuni Speciale a Poliției Române. Cele mai mari viteze înregistrate au fost de 197 km/h, pe autostrada A3 Turda-Gilău.
Un şofer care conducea pe Autostrada 3 Gilău – Câmpia Turzii cu o viteză de 212 kilometri pe oră a fost amendat de poliţişti cu 1.125 de lei, iar permisul de conducere i-a fost suspendat pentru 90 de zile, anunţă Poliţia Română.
Polițiștii rutieri au acționat pentru combaterea excesului de viteză, una din principalele cauze de producere a accidentelor grave de circulaţie. În cadrul acțiunilor, au fost identificaţi mai mulţi şoferi care conduceau, în localitate, cu viteze ce depăşeau cu mult 100 de km/h.