Consilierii locali ai municipiului Cluj-Napoca vor dezbate, vineri, un proiect de Hotărâre privind noul operator de salubrizare stradală și deszăpezire din orașul de pe Someșul Mic.
Organizațiile Comunitatea Muncitorilor Militanți și Căși Sociale acum! semnalează situația lucrătorilor muncitorilor în salubritate din județ încărcători, șoferi, măturători, sortatori de deșeuri.
După 6 ani de proceduri eșuate, Primăria Cluj-Napoca a lansat o licitaţie de 19,5 milioane de euro pentru salubrizare stradală şi deszăpezire în jumătate de oraş.
Rosal și Brantner, firmele care se ocupă de deszăpezire în Cluj-Napoca au fost amendate fiindcă nu s-au aprovizionat corespunzător cu material antiderapant, așa cum prevăd contractele încheiate cu municipalitatea.
Regia Autonomă a Domeniului Public Cluj-Napoca s-a supărat “rău de tot” pe Rosal Grup SA Bucureşti şi pe 18 octombrie 2019 i-a cerut insolvenţa. Această solicitare de aplicare a legii 85/2014 a dus la constituirea unui dosar pentru care Tribunalul Bucureşti a stabilit primul termen de judecată tocmai pe 14 ianuarie 2020.
Şedinţa de Consiliu Local convocată, de îndată, pentru a da undă verde majorării tarifelor de curăţenie stradală şi deszăpezire pentru cele două firme care acţionează în Cluj-Napoca, a durat aproximativ 4 minute. Cât a durat şi intonarea Imnului Naţional.