Economie

Securitatea cibernetică, o necesitate în domeniul energetic

Clujul a fost, timp de două zile, în 13 și 14 noiembrie2024, gazda celor mai importanți actori din Energie și Tehnologia Informației, la cea de-a doua ediție a Forumului de Securitate Cibernetică în Energie.
Securitatea cibernetică este o necesitate în domeniul energetic și e nevoie de un efort comun pentru asigurarea securității infrastructurii energetice și a sistemelor informatice. Aceasta a fost concluzia celei de-a doua ediții a „ Forumului de Securitate Cibernetică în Energie”, desfășurat la Cluj.

Actualitate

O nouă ediție a Forumului de Securitate Cibernetică în Energie, la Cluj-Napoca. Emil Boc: „Securitatea cibernetică trebuie să devină o componentă de politică publică coerentă”.

O nouă ediție a Forumului de Securitate Cibernetică în Energie, la Cluj-Napoca. Emil Boc: „Securitatea cibernetică trebuie să devină o componentă de politică publică coerentă”|Foto: monitorulcj.ro
Timp de două zile, Cluj-Napoca este capitala cyber security în energie, odată cu deschiderea celei de-a doua ediții a Forumului de Securitate Cibernetică în Energie. „România are capacitatea și experiența pentru a deveni un jucător important în domeniul energetic la nivel european și mondial”, spune Emil Boc.





Economie

Proiectul Tarnița-Lăpuștești ajunge pe mâna japonezilor. Memorandum încheiat de România pentru hidrocentrala din județul Cluj.

România semnează cu japonezii pentru proiectul Tarnița-Lăpuștești|Foto: Lacul Tarnita, barajul Tarnita, zbor deasupra lacului, 2021 george tatulea youtube.com
Ministerul Energiei a încheiat o înțelegere cu compania japoneză Itochu, pentru dezvoltarea hidrocentralei de la Tarnița-Lăpuștești. Anterior, comisia de evaluare a Societății de Administrare a Participațiilor în Energie (SAPE) a respins două oferte pentru realizarea studiului de fezabilitate necesar proiectului.

Ultimele Stiri

abonare newsletter
banners