Pe parcursul procesului electoral desfășurat pentru alegerile locale și europarlamentare 2024, în județul Cluj au fost înregistrate câteva sesizări „la limita legalității”.
Astăzi, 1 noiembrie, este primul tur al alegerilor prezidențiale 2020 în Republica Moldova. La Cluj s-au mutat mulți moldoveni în ultimii ani. Unde vor putea vota aceștia?
Un autoturism BMW cu număr de Bucureşti şi având însemnele electorale ale unei formaţiuni politice a stat minute bune parcat în faţa unei secţii de votare din comuna Floreşti amenajată în cartierul Cetatea Fetei.
Senatorul Alexandru Cordoş, cel care deschide lista pentru Senatul României din partea Partidului România Unită (PRU), a votat duminică dimineaţa în cartierul Grigorescu.
Prezenţa la urne în judeţul Cluj, la alegerile parlamentare, a fost, duminică, până la ora 10.00, de 4,01%, conform site-ului oficial al Biroului Electoral Central (BEC), cu aproape 1% mai mult ca în 2012.
Scandal la o secţie de votare din cartierul clujean Grigorescu după ce candidatul PMP la Consiliul Judeţean Cluj Cristian Iusco a fost împiedicat să îşi facă poze în incinta secţiei imediat după ce a votat. Reprezentanţii Partidului Mişcarea Populară susţin că în loc să sune la Biroul Electoral Judeţean (BEJ) pentru reglementarea situaţiei, preşedintele secţiei de votare l-a sunat pe directorul Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, Traian Runcan, care ar fi interzis să se facă poze.
Ministrul pentru Dialog Social Aurelia Cristea a votat duminică la ora 9.30 la secţia de votare 102 la grădiniţa Lumea Copiilor din cartierul Gheorgheni. Ea a venit însoţită de zeci de tineri din Partidul Social Democrat, dar şi de preşedintele PSD Cluj Remus Lăpuşan, blocând astfel accesul celorlalţi alegători care au fost nevoiţi să aştepte pe coridor până ce aceasta şi-a exercitat dreptul la vot.