Un val de comentarii a apărut pe pagina Ligiei Deca, ministrul Educației, după ce România s-a clasat penultima țară din Uniunea Europeană la testele PISA 2022, după Bulgaria.
Unul din 3 elevi care era în clasa a VIII-a, în 2021, nu a absolvit gimnaziul, potrivit Ministerului Educației. Este cea mai amplă prăbușire a numărului de absolvenți din ultimii 17 ani.
În 2004 s-au născut în România 216.261 copii. Din ei, doar 126.000 s-au înscris la bacalaureat. De la naștere până la BAC s-au „pierdut” peste 90.000 de copii, arată sociologul Gelu Duminică.
Tot mai mulți părinți sunt deciși să își retragă copiii de la școlile de stat pentru a-i înscrie într-un sistem de învățământ care nu este recunoscut în România.
Numărul cazurilor de COVID-19 crește în mod considerabil, astăzi înregistrăndu-se aproape 3.000 de infectări noi. În ce măsură vor fi afectate școlile de aceasta situație?
Solistul trupei Hara, Flavius Buzilă (45 de ani), fost profesor de limba engleză, a criticat sistemul de învăţământ românesc, fiind de părere că este unul „învechit“, iar elevilor le este îngrădită creativitatea.
Rectorul Universităţii „Babeş-Bolyai“, Ioan-Aurel Pop, a criticat, cu ocazia deschiderii unui nou an universitar, sistemul de învăţământ din România despre care spune că există mai multe universităţi decât licee, dar şi universităţi „de ruşine”.
În peste 27 de ani, Ministerul Educației a avut mai mulți titulari decât oricare alt minister. Toți au fost ”reformiști”. Și după ei, și după reformele lor…potopul!