Primăria a făcut doar lucru de mântuială când a amenjat spaţiile de joacă pentru câini îngrădite ? Proprietarii au mai multe de reproşat referitor la felul în care arată aceste spaţii.
Odată cu venirea căldurii, parcurile din Cluj au început să fie frecventate de clujeni tot mai des. Nu de puţine ori, însă, părinţii nu-şi simt în siguranţă copiii din cauza celor care vin în parc însoţiţi de câinii personali. Cine răspunde dacă un copil este sfârtecat la propriu de un câine agresiv?
Pe hârtie sunt 28 de locuri de joacă pentru câini. În realitate, doar două sunt amenajate şi îngrădite, unul în Gheorgheni şi unul în Grigorescu. La fel ca în fiecare an, Primăria promite că va mai face şi altele. Cu toate că spaţiile de joacă pentru câini sunt foarte puţine, poliţiştii locali îi vânează pe proprietarii animalelor pentru a-i amenda.
În Cluj-Napoca sunt doar două locuri special amenajate pentru plimbarea câinilor. De cele mai multe ori proprietarii patrupedelor trebuie să împartă aceleaşi locuri de plimbare cu cei care nu deţin animale de companie.
La o săptămână după ce mai mulţi voluntari au curăţat parcul din cartierul Mărăşti, PET-urile, pungile şi cârpele au început să apară din nou. Clujenii se declară oripilaţi şi se luptă cu acest fenomen cum pot. „În termeni literari parcul arată ca curul”, susţine un clujean.
Parcul Expo Transilvania s-a transformat dintr-un loc în care clujenii făceau vara plajă într-o groapă de gunoi clandestină unde PET-urile, fecalele umane şi gunoaiele sunt la ele acasă. Clujenii sunt nemulţumiţi şi susţin că parcul a fost uitat de autorităţi de doi ani de zile.
Timp de câteva luni, reprezentanţi ai asociaţiilor de protecţie a animalelor şi angajaţi ai Primăriei Cluj-Napoca au muncit pentru noul regulament prin circulaţia şi accesul animalelor de companie pe domeniul public.