Ediţia din acest an a programului Start-Up Nation va beneficia de finanţare europeană, în valoare de aproximativ 400 de milioane de euro.
Românii din diaspora care doresc să revină în ţară şi să investească într-o afacere pot obţine finanţare de până la 200.000 lei prin intermediul programului Start-Up Nation, aflat la cea de-a treia ediţie, potrivit unui comunicat al Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului.
Programul Start-Up Nation va fi lansat pe 19 iulie, a anunțat Ministerul Antreprenoriatului și Turismului. În acest an, un pilot va fi destinat în special românilor din diaspora. Ce trebuie să facă aceștia ca să se înscrie?
Românii își demonstrează ingeniozitatea de fiecare dată când statul încearcă să le pună o piedică în ceea ce privește afacerea lor. Orice are o rezolvare.
Numărul de dosare complete înregistrate pentru programul „Start-Up Nation 2018” a trecut de 7.500, după două zile de la deschiderea aplicaţiei, conform datelor afişate de aplicaţia dedicată.
Peste 4.000 de useri s-au înscris în aplicaţia Start-Up Nation 2018 şi au înregistrat deja 1.401 planuri de afaceri, la ora 12:45, la aproape trei ore de la lansarea aplicaţiei,
Deschiderea aplicaţiei Start-Up Nation 2018 are loc joi 27 decembrie, la ora 10.00, după ce procedura de implementare a ediţiei 2018 a programului a fost publicată în Monitorul Oficial.
Selecţia proiectelor în cadrul programului Start-Up Nation se va realiza pe bază de clasament (punctaj) şi criterii de departajare transparente în condiţii de punctaj egal, renunţându-se la principiul 'primul venit - primul servit'.