Camera Deputaților a adoptat miercuri proiectul de lege prin care se acordă imunitate și beneficii sporite judecătorilor Curții Constituționale, modificat tocmai în urma unei decizii Curţii Constituționale care declarase proiectul parțial neconstituțional.
Modificările aduse la legea privind superimunitatea avocaților au fost repinse marți de deputați, după ce parlamentarul clujean Mate Andras, avocat de profesie, a spus că acestea reprezintă "un atentat asupra dreptului la apărare".
Parlamentarii intră în vacanță la sfârșitul lunii, astfel că pe ultima sută de metri mai votează niște proiecte controversate, care le oferă și unora dintre ei privilegii.
Proiectul care modifică Legea avocaturii a fost retrimis marţi din plenul Camerei Deputaţilor la Comisia juridică pentru trei săptămâni, la propunerea grupului parlamentar al PNL. Liberalii cer amendarea legii.
Nici o săptămână fără surprize în Parlamentul României: aleşii mai strecoară un proiect care să îi avantajeze pe cei aflaţi în vizorul justiţiei. Un draft care circulă în Parlament le-ar putea aduce acestora, dacă va fi adoptat, o imunitate mai ridicată în faţa anchetelor justiţiei.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că ceea ce s-a întâmplat în "marţea neagră" ar fi un motiv serios de dizolvare a Parlamentului, iar, dacă ar intra în vigoare modificările la Codul Penal şi Legea amnistiei, România ar ieşi din criteriile de la Copenhaga.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că "în mod categoric trebuie să uităm de şansa de a intra în Schengen", el arătând că Raportul MCV va fi "foarte prost" pe partea de activitate parlamentară.