Timp Liber

20 septembrie, Ziua orezului prăjit. Această zi a fost înfiinţată de restaurantele japoneze

Fiecare zi este specială şi merită celebrată, mai ales atunci când există motive în plus în calendar. Ziua de 20 septembrie este dedicată unui preparat culinar iubit de mulți dintre noi și anume orezul prăjit.

Ziua de 20 septembrie este dedicată unui preparat culinar iubit de mulți dintre noi și anume orezul prăjit/ FOTO: pixabay.com Ziua de 20 septembrie este dedicată unui preparat culinar iubit de mulți dintre noi și anume orezul prăjit/ FOTO: pixabay.com

 

 


Fiecare zi este specială şi merită celebrată, mai ales atunci când există motive în plus în calendar. Fie că este vorba despre sărbători cunoscute în toată lumea, sau de ocazii mai puţin ştiute, în orice zi a anului există cel puţin o sărbătoare demnă de atenţie, ce oferă un motiv în plus atât de amuzament, cât şi de extindere a ariei de cunoaştere sau de sporire a gradului de conştientizare.

 


Aşadar, ziua de astăzi cu unele dintre sărbătorile ei ar putea fi ziua preferată a multora dintre noi.

Ziua orezului prăjit

Cea mai populară sărbătoare a datei de 20 septembrie, dedicată practic mai multor preparate culinare, este cea a orezului prăjit, un fel de mâncare apreciat de oameni din întreaga lume.


Orezul prăjit este un fel de mâncare versatil, care poate fi făcut în multe moduri diferite, folosind diferite ingrediente. Orezul prăjit se prepară de obicei cu orez fiert, legume şi carne sau fructe de mare. Poate fi servit ca fel principal sau ca garnitură.

În anii 1850, restaurantele chinezeşti au devenit populare în Statele Unite, începând cu San Francisco, California. San Francisco continuă să aibă o populaţie impresionantă de chinezi în vastul său Chinatown. În anii 1880, au început să se deschidă localuri chinezeşti în Regatul Unit, în special în Londra şi Liverpool, unde veneau mulţi marinari şi studenţi chinezi.


#FriedRiceDay a fost înfiinţată în 2018 de restaurantele japoneze Benihana şi are legătură cu stabilirea de către acest lanţ a unui nou record mondial Guinness pentru cel mai lung maraton de gătit.

Prin urmare este o zi pentru a experimenta diferite reţete şi pentru a găsi modul preferat de a prepara orez prăjit. Începută ca un fel de reţetă de bază şi adesea preparată cu resturi de la alte feluri de mâncare, aromele orezului prăjit pot varia semnificativ. De obicei, se prepară cu orez vechi de o zi sau două şi rece, ceea ce permite schimbarea texturii. Orezul prăjit se face, de asemenea, cu adaosuri precum ouă, legume, proteine şi sosuri.


 

CITEȘTE ȘI:

Azi, Ziua mondială a ciocolatei. Primul european care a aflat despre acest desert a fost Columb

8 mai, Ziua internaţională de luptă împotriva cancerului ovarian. Anual se înregistrează 140.000 de decese

Ultimele Stiri
abonare newsletter