Timp Liber
Start înscrieri Let's Go Digital! la TIFF: liceeni învață cum să facă film de la profesioniști
Start înscrieri Let’s Go Digital! la TIFF. Workshopul de film este dedicat liceenilor, care pot colabora cu profesioniști pentru a descoperi farmecul producției cinematografice.
Start înscrieri Let's Go Digital! la TIFF: liceeni învață să facă film de la profesionișt/ Foto tiff.ro
Adolescenții pasionați de film, fotografie sau editare video sunt așteptați să se înscrie într-unul dintre cele mai longevive programe dedicate lor din țară: Let's Go Digital! din cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania (9 – 18 iunie 2023).
Înființat acum peste 20 de ani, Let's go digital! este un atelier de creație care le oferă șansa tinerilor de a explora lumea filmului, sub îndrumarea experților din industrie.
Până pe 24 aprilie 2023, liceenii cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani sunt invitați să se înscrie în această aventură completând formularul disponibil pe site-ul TIFF: tiff.ro/lgd/formular-inscriere. Participarea este gratuită, costurile pentru cazare, masă și acreditare la festival fiind acoperite de organizatori.
Ajuns la ediția cu numărul 21, Let's Go Digital! reprezintă o rampă de lansare pentru tinerii creativi, interesați să dezvolte o carieră în industria cinematografică.
De la momentul lansării programului și până astăzi, peste 420 de liceeni s-au bucurat de experiența Let's Go Digital!. Cei mai mulți dintre aceștia au absolvit ulterior studii în domeniu și au cariere solide în industrie. Printre cei mai cunoscuți se numără cineastul Andrei Huțuleac (Copacul Dorințelor: Amintiri din copilărie, #doogpoopgirl), actorul, regizorul și scenaristul Anghel Damian (Călătoria fantastică a Maronei, Celed, Clanul), regizoarele Teona Galgoțiu (Vreau să sparg sera – scurtmetraj nominalizat la Premiile Gopo 2023), Luiza Pârvu, Anda Pușcaș și Ana Maria Comănescu, editorii Letiția Ștefănescu (Sieranevada), Răzvan Ilinca, Ștefan Pârlog, operatorii Tudor Platon și Vladimir Bulza, criticii Irina Trocan și Iulia Voicu.
Și la ediția din acest an, 10 liceeni vor primi șansa de a lucra în echipă, în vederea dezvoltării unui proiect de film. Doi seniori, foști cursanți ai atelierului, li se vor alătura participanților pe parcursul programului, pregătiți să le ofere sfaturi de producție și să-i ghideze în aventura realizării primului lor film. La finalul festivalului, cele trei filme realizate de adolescenți vor fi proiectate în fața specialiștilor din domeniu, urmând ca fiecare dintre tinerii creatori să primească sfaturi personalizate.
Consultă regulamentul accesând: tiff.ro/lgd/regulament
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
CITEȘTE ȘI: