Timp Liber
Planta care te apără de bolile de inimă. Reglează hipertensiunea arterială și previne apariția cheagurilor
Păducelul este o plantă cu multiple beneficii pentru inimă. Dacă bei ceai preparat din această plantă poți reduce riscul de boli cardiovasculare.
Fructele de păducel și beneficiile asupra inimii / Foto: pixabay.com
Ceaiul de păducel poate face minuni pentru sănătatea noastră, fiindcă această plantă este bogată în antioxidanți, iar compoziția sa are multe beneficii asupra organismului uman.
Potrivit unui site specializat, această plantă are în compoziția sa glucoză, fructoză, substanțe minerale, flavonoide, taninuri, colină, pectină, dar și vitaminele B1 și C. Toate acestea pot să ajute la tratarea unor afecțiuni.
Planta care tratează inima
Această plantă luptă cu bolile de inimă și reduce insuficeința cardiacă. Tot păducelul ne ajută să scăpăm de durerile în piept și bătăile inimii în ritm neregulat. Planta minune este folosită la tratarea hipertensiunii și la reducerea colesterolului.
De asemenea, ceaiul făcut din această plantă calmează durerile în caz de angină pectorală și palpitațiile. Consumul de ceai de păducel poate și să întărească mușchiul cardiac, să dilate vasele de sânge, iar unele studii arată și că ar putea preveni bolile de inimă sau chiar apariția cheagurilor și trombozelor.
Ce este această plantă și cum se consumă
Păducelul este bogat în polifenoli, compuși antioxidanți. În plus, această plantă conține șiuleiuri volatile, pectine, acid crategic, acid ursolic, antociani, tiramina, lavonoid și fitosteroli. Păducelul este una dintre cele mai benefice plante medicinale pentru organism.
Ceaiul de păducel
Păducelul se poate consuma sub formă de ceai, fiind adăugat într-o cană cu 300 ml de apă pe care o lăsăm să infuzeze. Ceaiul se strecoară, se adaugă o lingură de zeamă de lămâie și se lasă să se răcească, după care poate fi consumat întreaga zi.
Sirop de păducel
Într-un recipient din sticlă se pune alternativ câte un strat de fructe proaspete de păducel tocate mărunt, un strat de miere și se continuă până se umple sticla, iar ultimul strat este de miere. Sticla se închide ermetic și se lasă deoparte pentru 30 – 70 de zile. După această perioadă se filtrează conținutul, se înlătură sâmburii, iar siropul obținut se pune în sticle închise la culoare.
Tinctură de păducel
Într-o sticlă sau borcan se pun flori ori fructe de păducel, peste se adaugă alcool de 70 de grade cât să acopere fructele, se acoperă totul și se lasă la macerat pentru trei săptămâni. Se filtrează totul și se mută în sticle mici care se închid ermetic și se depozitează într-un loc răcoros și întunecat.
Totuși, înainte să consumați această plantă în scop medicinal ar trebui să vă consultați medicul. Chiar dacă are o mulțime de beneficii asupra inimii și a sănătății în general, consumul de păducel vine și cu contraindicații. Spre exemplu, nu este recomandat ca femeile însărcinate să consume ceai de păducel și nici persoanele alergice nu ar trebui să consume mult timp, fiindcă pot apărea complicații. În același timp, ceaiul din această plantă nu ar trebui consumat în timp ce urmați un tratament pentru reducerea tensiunii.
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
CITEȘTE ȘI: