Timp Liber
Planta din care se face cel mai scump condiment din lume crește la Grădina Botanică din Cluj
Reprezentanții Grădinii Botanică „Alexandru Borza” din Cluj-Napoca au reușit să cultive planta ale cărei stigmate sunt folosite pentru a obține cel mai scump condiment din lume și anume șofranul.
Reprezentanții Grădinii Botanică „Alexandru Borza” din Cluj-Napoca au reușit să cultive planta ale cărei stigmate sunt folosite pentru a obține cel mai scump condiment din lume/ Foto: Grădina Botanică "Alexandru Borza" Cluj-Napoca Universitatea Babeș-Bolyai - Facebook
Grădina Botanică din Cluj-Napoca vine cu o surpriză pentru vizitatori.
Aceștia au reușit să cultive planta din care se face cel mai scump condiment din lume, șofranul.
„Am reușit să cultivăm cu succes Crocus sativus, planta ale cărei stigmate sunt folosite pentru a obține cel mai scump condiment din lume, șofranul.
Vino să descoperi această plantă fascinantă, o specie cultivată pe scară largă în Asia de Sud-Vest, dar originară din Grecia, care acum prosperă în condițiile de la Cluj!”, au transmis reprezentanții Grădinii Botanice.
Programul Grădinii Botanice:
Grădina Botanică este deschisă de luni până duminică, între orele 09:00 și 19:00.
Sera Palmariu și Sera plantelor mediteraneene şi australiene sunt deschise între orele 09:00 și 17:00 (ultimele bilete se pot achiziționa până la 16:15, iar ultimii vizitatori întră în seră la ora 16:45). Datorită activităților de întreținere, serele sunt închise în primele două zile de luni din fiecare lună.
Muzeul botanic este deschis de luni până vineri, între orele 9:00 și 15:00 (cu excepția zilelor libere legale).
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
CITEȘTE ȘI: