Timp Liber

Zilele Clujului vor avea loc în 30 mai-2 iunie. Primăria lansează un apel de idei și propuneri.

Clujenii pot trimite idei și propuneri pentru Zilele Clujului, aflat anul acesta la a XII-a ediție. Proiectele pot fi trimise până pe data de 15 aprilie.

Clujenii pot trimite idei și propuneri pentru Zilele Clujului, aflat anul acesta la a XII-a ediție/ Foto: Primăria Cluj-Napoca Clujenii pot trimite idei și propuneri pentru Zilele Clujului, aflat anul acesta la a XII-a ediție/ Foto: Primăria Cluj-Napoca

 

 


Zilele Clujului vor avea loc în acest an în perioada 30 mai – 2 iunie. Primăria municipiului Cluj-Napoca invită clujenii și nu numai să transmită idei și propuneri de proiecte pentru conturarea programului din acest an până în data de 15 aprilie.

 


„Indiferent de anotimp, orașul are timpul lui, iar timpul lui e azi. Un azi format dintr-un ieri și dintr-un mâine pentru fiecare dintre noi” – acestea sunt câteva dintre cuvintele rostite în cadrul celui mai mare show de drone din România, la Zilele Clujului 2023.

Zilele Clujului este o sărbătoare a întregii comunități: în fiecare an publicul de toate vârstele, universități, instituții, ONG-uri, companii și nu în ultimul rând asociații culturale, sportive, sociale sau de alt tip contribuie la realizarea programului noii ediții prin idei de evenimente, de proiecte sau acțiuni care să rezoneze cu valorile comunității clujene.


Propunerile pot fi transmise pe adresa zileleclujului@primariaclujnapoca.ro sau prin Registratura Primăriei municipiului Cluj-Napoca, str. Moţilor nr. 7, precum și la primăriile de cartier, până la data de 15 aprilie 2024.

Buget de 1,3 milioane de lei pentru Zilele Clujului

1,3 milioane de lei de la bugetul local vor fi pentru organizarea ediției din 2024 a Zilelor Clujului.


„Cluj-Napoca e cunoscut internațional ca un important centru academic, universitar, economic, cultural, științific, sportiv și religios în plină dezvoltare și un exemplu de conviețuire și dinamică urbană. 

Mai mult decât atât, conform unui barometru cultural realizat periodic de către Institutul Național de Cercetare și Formare Culturală, după Capitală, Cluj-Napoca este orașul din România cu cea mai mare vitalitate culturală. Peste 1.500 de evenimente culturale și cele aproximativ 100 de festivaluri – de variate dimensiuni, multe dintre ele cu recunoaștere internațională la nivel cultural, artistic, turistic și nu numai – contribuie anual la creșterea vizibilității internaționale a orașului și la creșterea numărului de turiști. Creativ și vibrant, festivalul scrie începând din 2011 o altfel de poveste în orașul din inima Transilvaniei, reușind să ofere un context propice prin care comunitatea să fie conectată. Ca urmare a unei consultări publice cu cetățenii, s-a stabilit organizarea Zilelor Clujului în luna mai a fiecărui an. Prima ediție a avut loc în 2011, iar Zilele Clujului a devenit un eveniment de referință pentru comunitatea clujeană și un exemplu de bună practică pentru alte municipii din România”, arată reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca.


300.000 de participanți la ediția din 2023

Cea de-a XI-a ediție a Zilelor Clujului a însemnat peste 100 de activități în 40 de locuri din oraș si peste 300.000 de oameni în cele 4 zile de festival. Primăria a alocat suma de 1.150.000 lei de la bugetul local pe anul 2023 pentru organizarea Zilelor Clujului.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cuvintele sunt de prisos. Fotografii uimitoare de la parada Zilelor Clujului! Culoare și voie bună

Buget de 1,3 milioane de lei pentru Zilele Clujului 2024: „Cluj-Napoca este orașul din România cu cea mai mare vitalitate culturală”

Ultimele Stiri
abonare newsletter