Timp Liber

O zi până la Zilele Clujului. Ce poți face joi, în prima zi de distracție!

Zilele Clujului încep joi, 30 mai. Clujenii vor avea parte de un show de excepție în Piața Unirii.

Joi încep Zilele Clujului/ Foto: Zilele Clujului - Facebook Joi încep Zilele Clujului/ Foto: Zilele Clujului - Facebook

 

 


Joi, 30 mai, în centrul orașului vor concerta Iuliana Beregoi, Cargo și Irina Rimes. Joi, 30 mai, ora 21.45, în Piața Unirii, clujenii sunt invitați să experimenteze o aventură multisenzorială printr-o impresionantă producție de lasere, proiecții video și drone.

 


Ziua de joi va debuta în Piața Unirii cu animații stradale si concerte susținute de Iuliana Beregoi (ora 19.30), Cargo (20.30) si Irina Rimes (22).

CITEȘTE ȘI:
Orașul se pregătește de Zilele Clujului 2024. Iuliana Beregoi, Cargo, Irina Rimes, show în Piața Unirii.

De asemenea, în Parcul Central vă așteaptă Festivalul de vin, zona de concerte, Târgul Meșterilor Populari, Tabăra Nomadă, Zona de aventură alături de zeci de ateliere și activități pentru întreaga familie. În Piața Muzeului vor avea loc concerte, iar strada Potaissa găzduiește din nou evenimente de înscenare istorică. Malurile Someșului și plaja urbană vă invită la relaxare într-un cadru de vacanță.


Pe strada Mihail Kogălniceau va avea loc Festivalul Gastronomic Internațional (14 - 23) și Târgul Organizațiilor de tineret (14 - 22) cu momente artistice: majorete USAMV, acoustic guitar OSUBB, fire act și impro show. tot aici vor avea loc, începând cu ora 18 următoarele concerte: Școala de muzică Music Hub, Școala de muzică Rock Academy, Seherezada și trupa Rebel Yell (Billy Idol Tribute Band).

În Parcul Central va avea loc un festival de vin și Orchestra Mediciniștilor MedStrings și Corul UMF (18 - 18.45). 


O zonă a Parcului Central se transformă pentru patru zile într-un veritabil atelier meșteșugăresc la Târgul Meșterilor Populari care se va desfășura între orele 14 și 22. Meșteri români, maghiari, romi, moldoveni și ucrainieni își vor demonstra măiestria cu ateliere la fața locului, iar produsele acestora pot fi achiziționate de participanți. Ateliere și demonstrații meșteșugărești: roata olarului, pictură pe ceramică, război de țesut, cusături, prelucrare podoabe din mărgele, împletituri din sfoară, pictură pe față etc.

De la ora 14 va avea loc momentul inaugural susținut de grupul de tulnicărese „Apuseni” și ansamblul folcloric „Miorița”.


Promenada Cărților în Parcul Central

Tot în Parcul Central va avea loc Promenada Cărților (cărți, puzzle, jocuri) sau ateliere de desen și pictură pentru copii.

La cinematografele Mărăși și Arta vor avea loc proiecții de scurtmetraje începând cu ora 18, iar la Turnul Pompierilor va avea loc o expoziție cu echipamente de intervenție folosite de pompieri în trecut (10 - 20).

De la ora 11 încep tururile ghidate, Cluj-Napoca - the treasure city (tur ghidat în limba engleză, cu înscriere prealabilă) cu plecare din Piața Unirii, Statuia lui Matei Corvin, organizat de Asociația Cluj Guided Tours, urmând de la ora 13 turul ghidat „Pe urmele pașilor lui Avram Iancu, elev și student la Cluj”, plecarea fiind de la Centrul pentru Tineret, iar ghid va fi profesorul Vladimir Bogosavlievici. De asemenea, tururi ghidate vor mai avea loc și la Biblioteca Centrală Universitară (BCU) începând cu orele 11, 13 și 15.

Sesiuni gratuite de caiac pe lacul Chios din Parcul Central, la Zilele Clujului

Asociația Caiac SMile continuă tradiția sesiunilor de caiac oferite gratuit clujenilor cu ocazia zilelor orașului, care vor avea loc în perioada 30 mai - 2 iunie. Activitățile sportive se vor desfășura pe lacul Chios din Parcul Central și se adresează atât persoanelor cu nevoi speciale, cât și clujenilor dornici să testeze sportul cu caiacul. Participarea la sesiunile de caiac organizate de Zilele Clujului nu necesită programare prealabilă. 

Program activități cu caiacul, de Zilele Clujului

Joi și Vineri (30 mai - 31 mai): 15:00-19:00, lacul Chios

Pentru copii, tot în prima zi a Zilelor Clujului, vor avea loc ateliere despre păsările Clujului, jocuri de societate, ateliere creative, zone de aventură cu panou de escaladă, tir cu arcul, teren mini golf, giant jenga, tiroliană, teren volei, badmington, fussball, ateliere de desen în creion, de realizare de obiecte din lut, exersare cu instrumentul ukulele sau face painting, baloane și jocuri de grădină.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Sesiuni gratuite de caiac pe lacul Chios din Parcul Central, la Zilele Clujului

Mai puțin de o săptămână până la Zilele Clujului. Show cu drone și videomapping în Piața Unirii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter