Timp Liber

Strada Potaissa este din nou îmbrăcată în flori: „Sunt tot felul de hibrizi prezentați în premieră: floare de colț la ghiveci și busuioc cu ciocolată!”

În fiecare an, în luna iunie, pe strada Potaissa are loc unul dintre cele mai unice Street Delivery-uri din țară, un târg de flori atipic ce readuce culoarea și împrospătează atmosfera străzii cu miresmele și evenimentele sale.

Strada Potaissa din municipiul Cluj-Napoca se transformă și în 2024| Foto: Strada Potaissa - Facebook Strada Potaissa din municipiul Cluj-Napoca se transformă și în 2024| Foto: Strada Potaissa - Facebook

 

 


Strada Potaissa din municipiul Cluj-Napoca se transformă și în 2024 în cea mai frumoasă stradă din România.

 


Acest eveniment va avea loc în perioada 21-24 iunie.

„Cea mai mică stradă, cea mai mare comunitate nu sunt doar vorbe în vânt. Un eveniment care se desfășoară pe 100 de metri liniari și 7 lățime a ajuns nu doar să bucure un public fidel, dar a ajuns să fie vizibil și continuă să dobândească vizibilitate la nivel european și internațional. Ce ne dorim noi e să aducem împreună oamenii, să creăm legături și amintiri, redând străzii Potaissa magia și farmecul de altădată. Aceasta este esența evenimentului nostru: să arătăm că, prin gesturi simple și colaborare, putem înfrumuseța și reînvia orice spațiu urban” spune Andi Daiszler, inițiatorul evenimentului.


Strada Potaissa, văzută din biroul lui Andi Daiszler. De aici a început povestea străzii care, din 2017, găzduiește „Piața de Flori Altfel”| Foto: monitorulcj.ro

Într-un interviu acordat monitorulcj.ro, Andi a declarat că proiectul a început în 2017. 

„Biroul meu e chiar în fața străzii și vedeam ce se întâmplă pe stradă și mereu mi-am dorit să pot face ceva, să pot contribui la transformarea zonei. De acolo s-au conectat punctele și am ajuns să facem un Street Delivery, dar l-am îmbrăcat într-o piață de flori atipică. Avem invitați fondatorii celui mai ascultat radio online din România și unul dintre cele mai ascultate din lume, OffRadio din Grecia. Ei vor avea două sesiuni de întâlnire cu fanii și vor pune muzică pe strada Potaissa, în premieră. E prima dată când ies din Grecia, la invitația unui eveniment și mai mult, un eveniment care nu e dedicat muzicii și cumva i-a atras și pe ei să vină în Cluj.” 


Daiszler: „Sunt tot felul de hibrizi prezentați în premieră”

Piața de flori „altfel” aduce un aer exotic și vibrant străzii Potaissa, revigorând-o cu fel și fel de plante rar întâlnite și exotice. 

„Sunt tot felul de hibrizi prezentați în premieră: floare de colț la ghiveci, busuioc cu ciocolată, parada celor mai iuți ardei din lume, salvie cu gust de ciuperci. Vom avea și o zonă dedicată bananierilor, pentru că sunt plante la care nu ne gândim foarte des și nu sunt întâlnite în zona asta, astfel la Piața de Flori Altfel își găsesc mereu locul” a mai adăugat Andi Daiszler.


Pe lângă evenimentele de natură artistică și comercială va mai avea loc și  „o discuție despre spațiile publice, care se întâmplă duminică, pe 23 iunie, de la ora 14, pe strada Potaissa, la care sunt invitați mai mulți reprezentanți ai unor evenimente care au transformat sau care încearcă să transforme spațiul public din Cluj Napoca.

Dincolo de asta avem prezentarea rezultatelor unui studiu de anul trecut despre calitatea vieții și despre ceea ce-și doresc clujenii pe spațiile publice pe care le au la dispoziție. Studiul este realizat de studenții Universității Tehnice și Universității din Munchen”

Strada Potaissa caută voluntari

 Un eveniment de o astfel de anvergură necesită și multă muncă și implicare. Organizatorii proiectului „Strada Potaissa” au înaintat publicului, pe pagina lor de Facebook, o invitație de a se alătura echipei de voluntari care vor participa activ în realizarea și desfășurarea Street Delivery-ului de anul acesta.

Andi Daiszler a transmis că „înscrierile se pot face oricând, vom procesa cererile pe măsură ce le vom primi. Munca de pe strada Potaissa e extrem de facilă și ne dorim să cunoaștem cât mai mulți oameni prin această activitate, astfel că ei se vor putea înscrie inclusiv vineri, în prima zi de eveniment, pentru că vom avea nevoie și atunci de oameni care să ne asiste la udatul florilor, menținerea ordinii pe stradă și așa mai departe.”  

Articol scris de Aurel-Constantin Bîrliba

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Strada Potaissa se transformă. Piața de flori „altfel” prinde viață pentru al optulea an la rând.

17.000 de oameni au vizitat strada Potaissa și mii de plante și-au găsit o nouă casă! „Clujenii vor mai mult verde și mai puțin gri”

Ultimele Stiri
abonare newsletter