Timp Liber

Destinaţii de weekend. Cascade spectaculoase din judeţul Cluj.

Vremea din acest weekend se anunță una potrivită pentru drumeții și pentru a scăpa de aglomerația urbană. Există mai multe cascade în județul Cluj, iar fiecare are farmecul său.

Destinaţii de weekend. Cascade spectaculoase din judeţul Cluj. | Foto: clujtourism.ro Destinaţii de weekend. Cascade spectaculoase din judeţul Cluj. | Foto: clujtourism.ro

 

 


Vremea din acest weekend se anunță una potrivită pentru drumeții și pentru a scăpa de aglomerația urbană. Există mai multe cascade în județul Cluj, iar fiecare are farmecul său.

 


De la cascade cu spectaculoase căderi de apă, cum e Vălul Miresei din Răchițele, una dintre cele mai vizitate cascade în județul Cluj, până la cascade mai potolite, cum e Ciucaș. 

Cascada Vălul Miresei

Cascada Răchiţele este cunoscută şi sub numele de Cascada Vălul Miresei. Ea este este situată pe Valea Stanciului, în arealul localității Răchițele din comuna Mărgău.


Cascada Vălul Miresei este amplasată la o altitudine de aproximativ 1000 de metri, cascada prezintă o cădere de apă de cca 30 de metri în trei trepte. Datorită marmitelor adânci din partea superioară a cascadei, apa se dispersează în aşa fel încât ia forma unui minunat voal alb, de unde vine şi numele cascadei.

Cascada Vălul Miresei | Foto: clujtourism.ro

Cascada Vălul Miresei are şi o legendă. Ea aminteşte de o mireasă, care ar fi căzut de pe o stâncă abruptă, în locul unde se găseşte în prezent cascada, voalul ei agăţându-se de stânci şi acoperindu-le. În locul în care a căzut mireasa, se spune că s-ar fi strâns toţi nuntaşii, lacrimile lor formând cascada.


Pe timp de iarnă, peretele stâncos îngheață, astfel el este un excelent loc de escaladă pe gheață pentru cei pasionați de acest sport.

Cascada Ciucaş

Cascada Ciucaş se află în Defileul Hăşdatelor în apropierea satului Corneşti, din comuna Mihai Viteazu.


Cascada are o înălţime de aproximativ 5 m, prezintă numeroase rupturi de pantă, repezişuri, iar la baza cascadei apa formează un mic lac. 

Cascada Ciucaş| Foto: clujtourism.ro

Râul Hășdate face o cotitură prin stânci unde sculptează o vană în piatră, creând un „jacuzzi” natural. 

Cascada Valea Sasului 

Cascada Valea Sasului este situată la cca 6 km de localitatea Someşul Rece, formându-se pe un afluent de dreapta al râului Someşul Rece. Ea are o înălţime de aproximativ 10 m, fiind modelată pe şisturi cristaline.

Cascada Valea Sasului | Foto: clujtourism.ro

Cascada Valea Sasului este locul perfect pentru popasuri, iar zona este superbă pentru drumeții.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Locuri de vizitat în Cluj, mai puțin cunoscute. Unde îți poți petrece timpul liber? FOTO

Cheile Galbenei, locul din Apuseni unde se „ascunde” o superbă cascadă! Destinația este perfectă pentru un weekend în natură.

abonare newsletter