Timp Liber

CURIOZITĂȚI. De ce suntem puși, la aeroport, să scoatem laptopul la controlul bagajelor de mână?

Ai fost vreodată curios de ce trebuie să-ți scoți laptopul din bagaj la controlul de securitate din aeroport? Iată explicația simplă, dar surprinzătoare.

Laptopurile trebuie scoase din bagaje la controlul de securitate din aeroport deoarece componentele lor dense blochează razele X. Foto: pixabay.com Laptopurile trebuie scoase din bagaje la controlul de securitate din aeroport deoarece componentele lor dense blochează razele X. Foto: pixabay.com

 

 


Aparatele de scanare din aeroporturi folosesc raze X pentru a „vedea" conținutul bagajelor. Razele trec prin majoritatea obiectelor, oferind agenților de securitate o imagine clară a ceea ce avem în geantă. Dar laptopul este special.

 


Bateriile și componentele interne ale laptopurilor sunt atât de „dense” încât razele X nu pot trece prin ele. Asta înseamnă că, dacă lăsăm laptopul în geantă, ar putea ascunde alte obiecte aflate sub el. 

Secretul din spatele laptopului la controlul de securitate: De ce trebuie să-l scoți din bagaj la aeroport"

Scoțând laptopul și așezându-l separat pe bandă, nimic nu rămâne ascuns. Agenții pot vedea clar atât laptopul, cât și restul conținutului bagajului, scrie Focus.


Unele aeroporturi au început să folosească scanere mai avansate, care pot „vedea" obiectele din mai multe unghiuri și chiar în 3D. În aceste aeroporturi, s-ar putea să nu mai fim nevoiți să scoatem laptopul din geantă.

De ce componentele laptopului blochează scanarea

Până atunci, nu e vorba doar de o regulă oarecare, ci de o măsură importantă de securitate care ajută la menținerea siguranței tuturor pasagerilor.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

O nouă companie aeriană va opera în premieră absolută zboruri directe spre Riga de pe Aeroportul din Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter