Timp Liber

Din pasiune pentru LEGO. Vizitatori de toate vârstele au realizat împreună construcții originale, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei. FOTO

Pasionații de LEGO și-au dat întâlnire, cu mic, cu mare, sâmbâtâ, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, unde au admirat expoziții impresionante realizate din piese lego și au făcut noi construcții originale.

Din pasiune pentru LEGO. Vizitatori de toate vârstele au realizat împreună construcții originale, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei.|Foto: monitorulcj.ro Din pasiune pentru LEGO. Vizitatori de toate vârstele au realizat împreună construcții originale, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei.|Foto: monitorulcj.ro

 

 


Muzeul Etnografic al Transilvaniei găzduiește în această perioadă o expoziție unică, dedicată faimoaselor piese LEGO

„Ethnologia Galactica”. Expoziție spectaculoasă de LEGO la Muzeul Etnografic al Transilvaniei|Foto: monitorulcj.ro

„Ethnologia Galactica” este o expoziție ce reunește creații spectaculoase realizate din micile cărămizi colorate și aduce în prim-plan diorame fascinante.


CITEȘTE ȘI: 
Expoziție de construcții Lego, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Copiii au fost impresionați de universul fascinant al expoziției „Ethnologia Galactica”|Foto: monitorulcj.ro

Bunici, părinți și nepoți, cu toții au participat la noile construcții realizate din piese lego. 

Vizitatori de toate vârstele au realizat împreună construcții originale|Foto: monitorulcj.ro

Cei mici au admirat fascinați dioramele din cadrul expoziției, s-au inspirat și au participat activ la construcția de noi tablouri de mari dimensiuni din piese lego. 


„Ethnologia Galactica”. Expoziție spectaculoasă de LEGO la Muzeul Etnografic al Transilvaniei|Foto: monitorulcj.ro

Creații originale din LEGO, la expoziția „Ethnologia Galactica”

Dioramele feroviare ori universurile fantastice i-au impresionat pe participanți.

Foto: monitorulcj.ro

„Am ajuns la ediția cu numărul 16. Este una dintre cea mai estică expoziție din Uniunea Europeană. Anul acesta avem participanți din Serbia, Ungaria, Italia și majoritatea lucrărilor sunt creații originale ale membrilor asociației noastre (…) Fiecare proiect durează de la câteva săptămâni sau ani de zile ca să fie realizat. Vizitatorii, folosindu-și imaginația, pot să dea semnificațiile pe care le doresc. Sus la expoziție avem și o secție de toy photo. Fiecare tip de construcție are stilul său, iar aspectul diferă în funcție de tema aleasă”, a declarat pentru monitorulcj.ro Sever Alicu, ambasadorul Asociației Brickenburg.


Copiii, alături de părinți și bunici, au fost încântați de construcțiile realizate din piese lego |Foto: monitorulcj.ro

Expoziția ce reunește construcții de dimensiuni impresionante sau modeste, însă de o complexitate admirabilă, realizate din arhicunoscutele piese LEGO(R) sau lucrări din domeniul Toy Photo, realizate de membri ai LUG-urilor Brickenburg – România, LUG Kolege – Serbia, Kockajatek – Ungaria și Fotografia Construttiva – Italia, precum și de invitații speciali de anul acesta, SEV Brick – România, Jonathan Baxter – SUA, Mike Tendino – Confederația Helvetica și Boleslaw Lesmian – Polonia, propune publicului călătorii imaginare care se adresează tuturor vârstelor.

Foto: monitorulcj.ro
Foto: monitorulcj.ro

Atelier de construcție cu LEGO

Atelierul de construcție cu piese LEGO(R) este la dispoziția publicului pe tot parcursul expoziției, iar copiii vizitatori pot participa la un concurs de viteză de construcție, duminică, 6 octombrie.


Preţul unui bilet de intrare la expoziţia LEGO(R) este 10 lei. Vizitatorii sunt aşteptaţi în perioada 2-5 octombrie, între orele 11:00. – 19:00 şi în 6 octombrie între orele 11.00 – 17.00

Reamintim cu respect publicului vizitator că exponatele nu trebuie atinse, piesele LEGO(R) System puse la dispoziție pentru joacă se adresează celor cu vârsta mai mare de 5 ani, piesele și construcțiile nu pot fi duse acasă, iar supravegherea copiilor este în sarcina părinților sau a altor persoane majore care îi însoțesc.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Expoziție de construcții Lego, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

„Ethnologia Galactica”: Expoziție spectaculoasă de LEGO la Muzeul Etnografic al Transilvaniei. GALERIE FOTO

abonare newsletter