Timp Liber
Salata de boeuf. Rețeta clasică de Crăciun care încântă toate generațiile.
Salata de boeuf este unul dintre preparatele care este prezent pe mesele românilor de Crăciun.
Salata de boeuf. Rețeta clasică de Crăciun care încântă toate generațiile | Foto: bucataras.ro
În fiecare an, în perioada sărbătorilor de iarnă, mesele românilor sunt însoțite de preparate tradiționale care nu trebuie să lipsească niciodată.
Printre acestea, salata de boeuf se numără printre cele mai iubite și apreciate. Este un preparat rafinat, plin de savoare și cu o tradiție îndelungată în bucătăria românească. Fie că este servită ca aperitiv sau ca garnitură, salata de boeuf aduce o atmosferă de sărbătoare la orice masă de Crăciun, Anul Nou sau alte evenimente speciale.
Salată de boeuf cu maioneză de casă
Rețeta clasică de salată de boeuf se face cu maioneză de casă, preparată după vechea tradiției. În comerț găsim deja maioneză gata preparată, dar gustul diferă.
Ingrediente - Salată de boeuf
- piept de pui
- 600 g cartofi
- 6 castraveți murați
- 5 gogoșari murați
- 4 morcovi
- 200 g mazăre congelată
- sare
- piper
Cum faci maioneza de casă pentru salată de boeuf - Ingrediente
- 600 ml ulei
- 2 gălbenușuri fierte
- 2 gălbenușuri crude
- o linguriță muștar
- zeamă de lămâie
Cum se prepară salata de boeuf
Spălăm pieptul de pui sau carnea de porc și o punem la fiert într-un vas mare. Înlăturăm spuma constant și în momentul în care carnea este fiartă se scoate și în supa rămasă se adaugă apă și se pun cartofii la fiert, iar ulterior mazărea și morcovii. În timp ce fierb legumele și carnea, vom tăia castraveții și gogoșarii cubulețe și îi lăsăm la scurs în strecurătoare. În momentul în care legumele sunt fierte, le scoatem și le lăsăm la răcit după care le vom tăia cubulețe mici.
Mod prepare maioneză salată de boeuf
Amestecăm bine gălbenușuruile și vom pune praf de sare, muștar și vom omogeniza totul. Ulterior adăugăm câte puțin ulei și zeamă de lămâie și le maestecăm cu telul până se încorporează tot uleiul. Legumele și carnea se pun într-un vas încăpător, se amestecă bine și se asezonează cu sare și piper. Ultimul pas este adăugarea maionezei peste legume și carne, dar vom lăsa 2 linguri pentru ornamentare.
Salata de boeuf se pune pe un platou și restul se îmbracă în maioneză. Ornarea se face după bunul plac cu murăturile rămase.
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
CITEȘTE ȘI: