Timp Liber

Alimentul minune pe timp de pandemie. Repară rapid plămânii și ajută la digestie

Alimentul minune pe timp de pandemie. Pandemia de coronavirus a schimbat viața tuturor oamenilor, fie că vorbim despre cei care au avut de suferit de pe urma bolii și au rămas cu plămânii afectați, ori de cei care deși nu s-au îmbolnăvit, stilul lor de a trăi s-a schimbat radical.

Alimentul minune pe timp de pandemie. Repară rapid plămânii și ajută la digestie. Alimentul minune pe timp de pandemie. Repară rapid plămânii și ajută la digestie.

Alimentul minune pe timp de pandemie. Restricțiile impuse în contextul pandemiei au favorizat un stil de viață sedentar, care nu este cel mai sănătos pentru organismul uman.

Astfel, pentru a minimiza efectele negative ale sedentarismului, oamenii au la îndemână diferite metode, cum ar fi sportul ori consumul atent al alimentelor.


Alimentul minune pe timp de pandemie. Repară rapid plămânii

Un aliment cunoscut pentru efectele sale miraculoase de a trata plămânii este turmericul (curcuma). Turmericul este o plantă erbacee care crește din bulbi și face parte din familia ghimbirului (Zingiberaceae), fiind originară din Sudul Asiei.

CITEȘTE ȘI:


Alimentul care tratează plămânii. Întărește imunitatea și ajută la depresie

Curcuma poate fi consumată crudă ori sub formă de pulbere, fiind folosită drept condiment în bucătăria asiatic, în special la prepararea sosurilor curry, având un gust ușor piperat.


Curcuma a fost folosită de indieni timp de mii de ani, iar cercetările arată că este într-adevăr o plantă miraculoasă, datorită proprietăților medicinale, fiind un adevărat „dușman” al problemelor de digestie.

Alimentul minune pe timp de pandemie. Repară plămânii și întărește sistemul imunitar

Aceasta este recomandată în cazul afecțiunilor plămânilor, consumul zilnic ajutând la reducerea inflamației din pasajul aerului. De asemenea, curcuma ajută la curățarea plămânilor în mod natural și întărește sistemul imunitar, lucru vital în această perioadă.


Totodată, are multe alte proprietăți și este benefică în tratarea problemelor precum afecțiunile cardiovasculare, cancer, Alzheimer, Parkinson, scleroza multiplă.

Alimentul minune pe timp de pandemie. Tratează răceala și are efect vindecător

Curcuma poate fi folosită și în cazurile mai puțin grave, cum ar fi migrene, bronșită, răceală, entorse, umflături sau vânătăi.


Planta are astfel acțiune vindecătoare, putând fi aplicată pe tăieturi și julituri, datorită efectului său antiinflamator și antioxidant.
 

CITEȘTE ȘI:

Planta care te ajută să nu te îngrași. Combate spasmele și are efect antiinflamator

Planta ce vindecă repede răceala. Medicii o recomandă pentru că previne bolile de inimă și cancerul

abonare newsletter