Timp Liber

Cum scapi de ficatul gras. Alimentele recomandate după masa bogată de Crăciun

Ficatul gras este o afecțiune tot mai de întâlnită care este întâlnită la persoanele trecute de „prima tinerețe”. Un stil de viață nesănătos, excese de alcool și lipsa exercițiilor fizice aduc o serie de probleme. Află cum poți să scapi de ficatul gras.

Cum scapi de ficatul gras. Alimentele recomandate după masa bogată de Crăciun Cum scapi de ficatul gras. Alimentele recomandate după masa bogată de Crăciun



Ficatul gras sau în termeni medicali steatoza hepatică se datorează în special consumul mare de carbohidrați rapizi. Cereale, făină, paste, prăjituri, zahăr, cartofi și legumele amidonoase au un indice mare glicemic. Carbohidrații rapizi intră sânge și cresc glicemia. Cum scapi de ficatul gras.
 

Cele care nu au indice glicemic foarte mare care sunt mai sănătoase şi care sunt recomandaţi în dieta oricărei persoane. Carbohidraţii rapizi ar trebui să fie incluşi ocazional în dieta noastră. 


Cum scapi de ficatul gras. Ce este recomandat să consumăm

Specialiștii recomandă o serie de alimente care ne ajută în problemele de steatoză hepatică și ficat gras.

Legumele verzi sunt excelente pentru ficat. Broccoli, spanac, varză de Bruxelles și salata creață sunt recomandate a fi consumate în stare crudă cu zeamă de lămâie. În toată această perioadă este recomandat să evităm alimentele toxice.


Cafeaua ajută la reducerea cantității de enzime hepatice la cei care riscă să aibe astfel de bol.

Peștii grași precum somonul, sardinele, tonul și păstrăvul au un conținut de acizi grași omeg-a3. Ajută foarte mult organsimul și îmbunătățesc nivelul de grăsime de la nivelul ficatului.


CITEȘTE ȘI:

Rețetă pentru cei mai buni cârnați pentru Crăciun. Cum să pregătești cârnați ca la bunica acasă


Pătrunjelul, planta ce tratează bolile de inimă. Curăță rinichii, te ajută să slăbești și are beneficii de care nu știai

Nucile sunt și ele recomandate datorită acizilor grași omega-3. Cei care au probleme cu boli hepatice grase și au mâncat nuci au avut parte de beneficii importante.


Ce alimente sunt recomandate pentru ficatul gras

Avocato este bogat în grăsimi sănătoase și fibre. El conține substanțe chimice care pot încetini leziunile hepatice.

Lactatele care au un conținut scăzut de grăsimi – Ele sunt bogate în proteine din zer și protejează ficatul.

Semnținele de floarea  soarelui – Sunt bogate în vitaima E și protejează ficatul de alte afecțiuni.

Uleiul de măsline – are un conținut ridicat de acizi grași omega-3. E mai sănătos decât margarina, untul sau uleiul de floarea soarelui. Uleiul de măsline ajută la scăderea nivelului de enzime hepatice și controlul greutății.

Usturoiul sub formă de praf ajută la reducerea greutății corporale și a grăsimilor din ficat.

CITEȘTE ȘI:

Planta care ajută la digestie, viroză sau răceli. Excelentă între Crăciun și Anul Nou

Planta care reduce stresul din organism și calmează artrita. Însă consumată în cantități mari devine TOXICĂ

Ultimele Stiri
abonare newsletter