Timp Liber

Planta care tratează insomnia. Reduce tensiunea arterială și protejează inima

Planta care tratează insomnia, provine din aceeași familie cu menta și are numeroase beneficii pentru organism. Reduce tensiunea arterială și protejează inima.

Planta care tratează insomnia. Reduce tensiunea arterială și protejează inima Planta care tratează insomnia. Reduce tensiunea arterială și protejează inima

 

 


Planta care tratează insomnia este cunoscută sub denumirea de Lămâiță sau Melisă. Potrivit doc.ro, această plantă este folosită atât pentru a ține la distanță insectele, dar este și folosită ca remediu natural. Este vorba despre roiniță.

Planta care tratează insomnia. Reduce tensiunea arterială

Roinița, planta care tratează insomnia și reduce tensiunea arterială este un ajutor de nedăjde pentru persoanele care suferă de insomnie. Conform unor studii, roinița în combinație cu valeriana poate calma stările de neliniște și ameliorează simptomele insomniei.


Pe lângă beneficiile menționate mai sus, remediile pe bază de roiniță ajută la scăderea tensiunii arteriale și protejează inima de mai multe tipuri de boli.

Potrivit sfatulmedicului.ro, frunzele roiniței conțin uleiuri volatile, vitamina C, saponine, citronelol, citral, principiu amar, tanin, acid cafeic, acid ursolic, acid oleanoic, stachioză și săruri minerale.


CITEȘTE ȘI:

Condimentul care te apără de gripă și răceală. Ține colesterolul sub control și se recomandă în curele de slăbire


Condimentul care combate durerile de spate. Întărește sistemul imunitar și alungă oboseala

Planta care tratează insomnia. Poate trata simptomele de greață

Conform mai multor analize, s-a demonstrat că roinița poate fi utilă și în ameliorarea stărilor de greață. Totuși este recomandat întrebarea medicului de familie dacă puteți consuma ceai de roiniță, în cazul în care vă confruntați cu stări de greață.


Fiind bogată în uleiuri esențiale, roinița ar putea ajuta persoanele care au glicemia mare, celulele reușind să extragă glucoza din roiniță.

Ca orice plantă minune, roinița are și contraindicații. În combinații cu alte plante medicinale sau medicamente, devine extrem de TOXICĂ. Este interzis consumul de roiniță femeilor care sunt însărcinate, copiilor sub 12 ani și a peroanelor care suferă de disfuncții tiroidiene.

 

CITEȘTE ȘI:

Planta care îmbunătățește sistemul imunitar. Reglează metabolismul și menține ficatul sănătos

Condimentul ce întărește sistemul imunitar și scade riscul de infarct. E un aliat în lupta cu cancerul și bacteriile

Ultimele Stiri
abonare newsletter