Timp Liber

Planta numită „hrana regilor”, cu multe beneficii pentru organism. Combate cancerul și diabetul

Planta numită „hrana regilor”, cu multe beneficii pentru organism. Această planta este una dintre cele mai sănătoase legume datorită aportului său nutrițional ridicat.

Planta numită „hrana regilor”, cu multe beneficii pentru organism. Combate cancerul și diabetul Planta numită „hrana regilor”, cu multe beneficii pentru organism. Combate cancerul și diabetul

 

 


Planta numită „hrana regilor”, cu multe beneficii pentru organism este sparanghelul. 

Sparanghelul este una dintre cele mai sănătoase legume datorită aportului său nutrițional valoros. 100 de grame de sparanghel conțin 1 mg vitamina B3, 11 calorii, 1,6 glucide, 0,2 grăsimi grase, 3,3 g carbohidrați, 1,2 mg fier, 25 mg calciu, 18 mg vitamica C, 0,29 mg vitamina B2, 0,21 mg vitamina B1 și 77 mg fosfor.


Planta numită „hrana regilor”, cu multe beneficii pentru organism. Combate cancerul

Potrivit doc.ro, sparanghelul, planta numită „hrana regilor”, cu multe beneficii pentru organism este o sursă bogată de glutation, un acid responsabil pentru uciderea celulelor cancerigene. Consumul regulat de sparanghel este mai ales recomandat persoanelor care se confruntă cu mai multe tipuri de cancer, precum cancerul de colon, de plămâni, osos sau sân.

Totodată, spranghelul, planta numită „hrana regilor” este și un diuretic natural. Această proprietate ajută la eliminarea toxinelor din organism și menține sănătatea ficatului.


Conform specialiştilor americani de la UCLA, sparanghelul este legume numărul 1 în procesele de detoxifiere, iar pe lângă beneficiile menționate mai sus, sparanghelul este și un remediu pentru mahmureală.

CITEȘTE ȘI:


Băutura care topește grăsimea de pe burtă. Luptă împotriva cancerului și scade riscul de infarct

Condimentul care te face să slăbești și previne bolile de inimă. Are proprietăți anti-cancer și tratează depresia


Planta numită „hrana regilor”, cu multe beneficii pentru organism. Combate diabetul

Conform unui studiu realizat de British Journal of Nutrition realizat în 6 ani s-a arătat că sparanghelul reglează glicemia și sporește activitatea insulinei.

Sparanghelul, planta numită „hrana regilor”, cu multe beneficii pentru organism este bogată în vitamina K, care ajută la creșterea densității osoase și combaterea osteoporozei și osteoartritei, conform csid.ro

Pe lângă beneficiile menționate anterior, sparanghelul este ideal pentru salate. O porție de sparanghel are un conținut de aproximativ 11% din necesarul zilnic recomandat de fibre. Acestea ajută sistemul digestiv, oferă senzația de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp și te ajută să pierzi din kilograme rapid.

 

CITEȘTE ȘI:

Ceaiul care te ajută să slăbești. Elimină celulita și previne răceala și gripa

Băutura care scade tensiunea arterială în 45 de minute! Ajută la circulația sângelui și te scapă de grăsimi

Ultimele Stiri
abonare newsletter