Timp Liber

Simptomul care apare la persoanele care suferă de cancer. La ce trebuie să fii atent

Simptomele cancerului sunt de multe ori imposibil de distins față de anumite afecțiuni comune. De multe ori ignorăm anumite simptome specifice cancerului.

Simptomul care apare la persoanele care suferă de cancer. La ce trebuie să fii atent Simptomul care apare la persoanele care suferă de cancer. La ce trebuie să fii atent

 

Un simptom care indică o posibilă îmbolnăvire cu cancer sunt schimbările persistente. Conform unui studiu realizat de MacMillan Cancer Support, un semn extrem de important poate apărea atunci când te apleci.


 

Există peste 200 de tipuri de cancer, iar tipul de cancer este stabilit și în funcție de locul unde s-au dezvoltat inițial celulele canceroase și unde s-au răspândit. De exemplu, dacă celulele canceroase se înmulțesc într-un mod anormal, incontrolabil în creier, atunci vorbim de tumoare cerebrală. Simptomele unei tumori pe creier variază în funcție de partea exactă a creierului afectată.


Simptomul care indică un posibil cancer

„Cele mai frecvente simptome ale acestui tip de cancer sunt durerile de cap, senzația de rău și vărsăturile”, explică Macmillan Cancer Support.

Potrivit sursei citate, „durerea de cap se poate agrava dimineața sau se poate agrava atunci când tușiți, strănutați sau vă aplecați”.


CITEȘTE ȘI:

Băutura care topește grăsimea de pe burtă. Luptă împotriva cancerului și scade riscul de infarct


Condimentul care te face să slăbești și previne bolile de inimă. Are proprietăți anti-cancer și tratează depresia

Majoritatea oamenilor au dureri de cap din când în când, adesea din cauza stresului sau tensiunii.


Cu toate acestea, „este foarte important să mergi la medic dacă durerile de cap te trezesc noaptea sau sunt mai puternice dimineața”, avertizează Macmillan Cancer Support.

Durerile de cap, posibil simptom al cancerului

Este posibil să nu aveți o tumoare pe creier, dar aceste tipuri de simptome ar trebui verificate de un medic specialist.

„Dacă medicul de familie nu poate identifica cauza simptomelor, atunci ar fi bine să mergeți la un medic specializat în creier și sistem nervos (neurolog) pentru evaluare și teste suplimentare, cum ar fi o radiografie a creierului”, explică specialiștii.

CITEȘTE ȘI:

Planta numită „hrana regilor”, cu multe beneficii pentru organism. Combate cancerul și diabetul

Băutura care topește grăsimea de pe burtă. Luptă împotriva cancerului și scade riscul de infarct

Ultimele Stiri
abonare newsletter