Timp Liber

Leguma care reduce riscul apariției cancerului. Scade riscul de infarct și întărește sistemul imunitar

Leguma care reduce riscul apariției cancerului, cu multe beneficii pentru organism. Această legumă scade riscul de infarct și întărește sistemul imunitar.

Leguma care reduce riscul apariției cancerului. Scade riscul de infarct și întărește sitemul imunitar Leguma care reduce riscul apariției cancerului. Scade riscul de infarct și întărește sitemul imunitar

 

 


Leguma care reduce riscul apariției cancerului este conopida. 

 


Conopida este una dintre cele mai sănătoase legume care este consumată în mai multe preparate culinare. Aceasta are un conținut ridicat de vitamine B1, B2, B3, B6 B9, C, K, Omega 3, fosfor, potasiu și mulți fitonutrienți.

Conform csid.ro, conopida, planta care reduce riscul apariției cancerului a fost recunoscută pentru calităţile ei nutriţionale şi pentru gustul ei plăcut încă dinaintea secoluli al XVI-lea, fiind cultivată intens din Asia Mică până în America, în Africa, dar şi în Australia. După secolul al XV-lea, această valoroasă legumă din familia cruciferelor s-a răspândit şi în ţările europene.


Leguma care reduce riscul apariției cancerului. Scade riscul de infarct

Conform studiilor, conopida, leguma care reduce riscul apariției cancerului este o legumă cruciferă. Legumele crucifere, precum conopida, sunt utile pentru previnerea mai multor tipuri de cancer, precum cancerul de colon, ficat, plămân, stomac și sân.

Pe lângă beneficiile menționate mai sus, anumite substanțe active din compoziția conopidei îmbunătățesc activitatea ficatului, eliminând toxinele și purifică sângele. Totodată, conopida, consumată frecvent, reduce riscul de infarct și îmbunătățește sănătatea inimii.


CITEȘTE ȘI:

Ceaiul care ameliorează durerile de cap. Tratează insomniile și luptă împotriva infecțiilor bacteriene de la nivelul pielii


Ceaiul care te ajută să slăbești. Elimină celulita și previne răceala și gripa

Leguma care reduce riscul apariției cancerului. Întărește sistemul imunitar

Conopida, leguma care reduce riscul apariției cancerului este bogată în vitamina C și beta-caroten. Această legumă contribuie la buna imunitate a organismului și îl protejează împotriva radicalilor liberi. Datorită vitaminei C, conopida este benefică și persoanelor vârstnice, pentru încetinirea procesului de îmbătrânire.

Potrivit sfaturimedicale.ro, conopida conține mai mulți compuși sulforafan, glucobrasicina, glucorafanina si gluconasturtiiana, care sprijină procesul de detoxifiere a organismului datorită felului în care susțin funcția hepatica. 
 

CITEȘTE ȘI:

Planta numită „hrana regilor”, cu multe beneficii pentru organism. Combate cancerul și diabetul

Fructul care te ajută să slăbești, cu multe beneficii pentru organism. Ameliorează durerile articulare și scade tensiunea arterială

Ultimele Stiri
abonare newsletter