Timp Liber

Alimentul care tratează răceala. Protejează plămânii, crește fluxul de aer și ajută sistemul imunitar

Alimentul care tratează răceala. Mai multe alimente sunt cunoscute pentru proprietățile lor de a lupta cu gripa și răceala. Prea puțin se vorbește, însă, despre un tip de pește care este un adevărat inamic al răcelii.

Alimentul care tratează răceala. Alimentul care tratează răceala.

 

 


Alimentul care tratează răceala. Este cunoscut faptul că alimente precum usturoiul, ceaiurile, citricele ori supa de pui sunt recomandate în cazul gripei și răcelii, cei care trec prin boală alegând să le consume frecvent în perioada respectivă.

 


Alimentul care tratează răceala. Este o importantă sursă de proteine

Un alt aliment care, deși sănătos, nu este atât de cunoscut ca făcând parte din grupul inamicilor răcelii și gripei este somonul.

Acest tip de pește, datorită faptului că abundă în acizii grași omega 3, fiind totodată o importantă sursă de proteine, are efect în tratarea răcelilor. Acizii grași omega 3 au efect antiinflamator, ceea ce face din somon o adevărată armă împotriva simptomelor gripei.


CITEȘTE ȘI:

Planta care vindecă răceală și gripa. E un antibiotic natural și o armă secretă ce reduce colesterolul



Alimentul care tratează răceala. Protejează plămânii și crește fluxul de aer

Totodată, vitamina D, prezentă în somon, are rol în întărirea sistemului imunitar, aspect vital atunci când vine vorba de răceli și gripe.

O altă importantă proprietate pe care o au acizii grași omega 3 regăsiți în somon este aceea de a crește fluxul de aer și de a proteja plămânii de răceli și infecții respiratorii.


Pe lângă acestea, somonul mai conține și seleniu, vitamina B12 și niancină (care transformă alimentele consumate în energie pentru întregul corp).

CITEȘTE ȘI:

Alimentul la care trebuie să renunți pentru a scăpa de grăsimea de pe abdomen

Condimentul care combate durerile de spate. Întărește sistemul imunitar și alungă oboseala

Ultimele Stiri
abonare newsletter