Timp Liber

Postul Paștelui 2022. Când sunt zilele de dezlegare la pește

Postul Paștelui 2022. Când sunt zilele de dezlegare la pește cu ocazia Postului Mare Ortodox din acest an. Iată cum arată calendarul ortodox pentru Postul Paștelui în 2022.

Postul Paștelui 2022. Când sunt zilele de dezlegare la pește Postul Paștelui 2022. Când sunt zilele de dezlegare la pește

 

Postul Paștelui 2022 sau Postul Mare este cel mai dificil post și are o durată de 40 de zile. Totuși, în perioada în care creștinii țin vor avea câteva zile de dezlegare la pește.


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

Postul Mare 2022 are două zile de dezlegare la pește pe 25 martie, atunci când este Buna Vestire și pe 17 aprilie, ziua în care pică Floriile. De Florii, creștinii prăznuiesc Intrarea Domnului în Ierusalim, una dintre cele mai importante sărbători din calendarul ortodox.

Zilele cu dezlegare la Pește Post 2022

Cele două zile cu dezlegare la Pește cu ocazia Postului Mare 2022 sunt 25 martie și 17 aprilie. Conform tradiției, de Buna Vestire credincioșii pot consuma carne de pește pentru a-l urma pe Isus Hristos, cel care a mâncat pește fript și fagure de miere după Învierea Sa.


E foarte important ca persoanele care țin post să știe că preparatele de post sunt stric interzise în orice altă zi din post.

Obiceiuri Postul Mare ortodox

Pe lângă dezlegarea la Pește în perioada Postului, creștinii trebuie să știe că au și câteva zile în care pot consuma ulei și vin.


Dezlegare la ulei și vin Postul Paștelui 2022

În acest an, dezlegarea la vin și ulei se face în zilele de 9, 13, 20, 27 martie, dar și pe 3, 10 și 16 aprilie.

Cât durează Postul  Paștelui

Postul Paștelui durează 40 de zile, iar în 2022 a început pe 7 martie și va ține până pe 24 aprilie, atunci când este sărbătorită Învierea Mântuitorului Iisus Hristos sau Paștele Ortodox. Postul durează șapte săptămâni, perioadă de timp în care credincioșii nu consumă alimente de origine animală. 


În perioada postului nu se pot consuma preparate din carne, ouă, lapte, unt, brânză.  Postul alimentar este doar o parte din ceea ce presupune acest ritual. Postul Paștelui trebuie privit și din perspectiva duhovnicească. E bine ca în această perioadă să nu păcătuim, să fim mai buni și mai milostivi.

 

CITEȘTE ȘI:

Postul Paștelui 2022. Ce NU ai voie să faci în cea mai strictă perioadă din an

Rețetă de SLĂBIT după Paște 2021! Cum scapi de kilogramele în plus în 7 zile

abonare newsletter