Sport

Se vor încinge spiritele la meciul „U” Cluj-UTA Arad? Bannerele care incită la ură și rasism, interzise.

Lupta pentru câștigarea play-out-ului se anunță mai tare ca oricând. „U” Cluj joacă sâmbătă contra echipei UTA Arad.

„U” Cluj joacă sâmbătă contra echipei UTA Arad/ Foto: monitorulcj.ro arhivă „U” Cluj joacă sâmbătă contra echipei UTA Arad/ Foto: monitorulcj.ro arhivă

 

 


Universitatea Cluj joacă sâmbătă, 30 martie, de la ora 18:00 contra echipei UTA Arad.

 


Meciul este important pentru ambele echipe. Cele două sunt contracandidate directe la câștigarea play-out-ului. U Cluj ocupă locul șapte, cu 24 de puncte. UTA este pe nouă, cu 23 de puncte. U Cluj este echipa mai motivată, deoarece are șansa să joace în Conference League. UTA nu are drept de joc în cupele europene.

Meciul se va juca pe Cluj Arena.


Astfel, Gruparea Mobilă de Jandarmi mobilizează jandarmi la acest meci important, care ar putea să iasă cu incidente, din cauza divergențelor dintre suporteri.

„De asemenea, pentru desfășurarea în condiții de ordine și siguranță publică a acestui eveniment sportiv, Gruparea de Jandarmi Mobilă Ștefan Cicio-Pop Cluj Napoca în cooperare cu celelalte instituții cu responsabilități în domeniu, va lua măsuri de prevenire și descurajare a potențialelor incidente, pentru deplasarea în condiții de siguranță a suporterilor la/de la arenele sportive, precum și pentru asigurarea unui climat de siguranță la nivelul municipiului Cluj - Napoca.


În acest sens, vor fi instituite dispozitive de ordine publică pentru supraveghere și monitorizare, descurajarea și prevenirea unor incidente sau acte de tulburare a ordinii publice, premergător, pe timpul și ulterior desfășurării evenimentelor sportive. 

Aceste măsuri vizează locurile de adunare ale suporterilor, însoțirea și protecția lor pe timpul deplasării la/de la arenele sportive, supravegherea și temporizarea accesului la evenimente, monitorizarea afluirii și defluirii participanților, precum și amplasarea unor rezerve de intervenție care să gestioneze eventuale incidente apărute pe timpul derulării acestor evenimente”, a transmis Jandarmeria Mobilă Cluj.


Bannerele care incită la ură și rasism, interzise pe stadion

Conform prevederilor legale în vigoare, spectatorilor le este interzis să introducă în locurile de desfășurare a evenimentelor sportive, băuturi alcoolice, materiale pirotehnice, ori alte obiecte care prin natura lor pot pune în pericol securitatea participanților.

Este interzisă introducerea sau afișarea de bannere, inscripții sau alte mijloace de publicitate vizuală care incită la ură națională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel și la violență.

Spectatorii nu au voie să arunce asupra celorlalți spectatori, asupra oficialilor sau a jucătorilor, asupra forțelor de ordine sau a personalului de ordine și siguranță, asupra bunurilor mobile și imobile aflate în incinta stadionului, precum și în direcția suprafeței de joc, cu obiecte de orice fel sau cu substanțe corozive ori care murdăresc.

Reguli pentru meciul de sâmbătă

De asemenea, Jandarmeria Mobilă Cluj a transmis și câteva reguli pe care spectatorii trebuie să le știe:

  • să manifeste răbdare pe timpul verificărilor documentelor de acces, efectuării controlului corporal preventiv și al bagajelor în dreptul punctelor de acces, precum și după terminarea partidei, la ieșirea din incinta arenei sportive;
  • să respecte indicațiile forțelor de ordine și să evite implicarea în conflicte de orice natură;
  • în cazul în care sunt martorii săvârșirii unor fapte de natură antisocială, să solicite sprijinul forțelor de ordine din zonă;
  • părinții să supravegheze cu atenție sporită copiii;
  • să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii și liniștii publice, să dea dovadă de fair-play și să se delimiteze de orice formă de agresivitate verbală sau fizică, ce ar putea conduce la manifestări violente, cu mențiunea că orice încălcare a prevederilor legale în vigoare va fi sancționată cu fermitate de către forțele de ordine.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Ovidiu Sabău, înaintea meciului cu UTA Arad: „Trebuie să avem mai mult curaj”

Universitatea Cluj continuă lupta din play-out. „Studenții”, pregătiri pentru meciul cu UTA Arad.

Ultimele Stiri
abonare newsletter