Actualitate

Experiment „horror” făcut de un pieton pe DN 1 în Mărtinești. Trotuare de 30 de centimetri cu noroi, iarbă și moloz. Cine se încumetă să traverseze strada? VIDEO

Un locuitor din satul Mărtinești (județul Cluj) a filmat o porțiune din zona pietonală nou construită de Compania Națională de Drumuri. De fapt, zona, care este dincolo de parapeții montați pe DN 1, este plină de bălării și neamenajată.

 

„Sunt în localitatea Mărtinești. Azi voi parcurge zona pietonală nou construită de cei de la Drumuri Naționale. Ni s-a spus că acești parapeți sunt pentru protecția pietonală. Sunt curios la unele distanțe pe care trebuie să le parcurgem pe jos dacă într-adevăr suntem în siguranță. Aici în zona această încă este pietriș. Sper din tot sufletul că cei de la Primărie vor amenaja un trotuar. Vine toamna, vine iarna, și vom parcurge distanța de acasă și până în stația de autobuz atât copii, cât și adulți, prin noroi. Aceasta este o lucrare făcută ieri. Avem o zonă de acces foarte, foarte îngustă, maxim 40 de centimetri. După aceea vine iarbă și noroi. Va fi o petrecere excelentă. Distanță de parcurs 30 de centimetri. Super fain. Filmez zona pietonală. Voi merge până în stația de autobuz pe la trecerea de pietoni care este un pericol public, pericol mare de accidente. La trecerea de pietoni poți să stai minute în șir până oprește vreo mașină. Dacă vine o mamă cu un copil în cărucior cum va trece? Cum parcurge această distanță?”, se întreabă cel care a trimis filmarea către monitorulcj.ro.


În plus, acesta a filmat și ce presupune pentru locuitorii satelor dintre Cluj și Turda să traverseze drumul național pe trecerea de pietoni.

„Și de aici începe peripeția. Suntem la mijlocul distanței de la intrarea în localitate dinspre Turda și mergem către pod și stația de autobuz. Aici începe macadamul. Poftim. Siguranța pietonală. Merg în direcția Cluj. Iarbă și distanță de vreo 30 de centimetri de la stâlp. Aici vom avea nevoie de cizme de cauciuc, în stație îi lăsăm de rezervă, și apoi la întoarcere ne echipăm pentru macadam. Priviți această zonă. E o intrare cu trepte, dacă nu cunoști, riști să te accidentezi automat. Și aici vom circula prin iarbă. Zonă verde. 30 de centimetri și începe râpa. E pentru protecția noastră, da? Frumos. Frumoasă lucrare. Pe aici trebuie să circulăm către stația de autobuz să putem merge la lucru, la grădiniță, la școală, prin noroi, iarbă, moloz, lucrare concepută de cei de la Drumurile Naționale, Primărie și așa mai departe, toate pentru satisfacția cetățenilor. Filmez și trecerea de pietoni care mi se pare un pericol de nedescris. Trecerea de pietoni să intri în sat Mărtinești. Dinspre Turda nu ai vizibilitate decât în momentul în care mașina este în curbă. Cei care vin dinspre Cluj au vizibilitate bună, dar nu opresc”, a mai spus cititorul.

CITEȘTE ȘI:

Accident în Mărtinești! Impactul a fost produs între două mașini și o limuzină. FOTO

Un șofer s-a răsturnat cu mașina în Mărtinești! Două victime, transportate de urgență la spital. FOTO

ACCIDENT GRAV în Mărtinești, Cluj. O mașină a ajuns pe câmp și s-a răsturnat. FOTO

abonare newsletter