Actualitate

Accident de muncă la Mina Lonea soldat cu trei electricieni arşi

<p />Trei electricieni de la Exploatarea Minieră (EM) Lonea au suferit arsuri pe faţă şi mâini din cauza unui arc electric care s-a produs, în noaptea de miercuri spre joi, în timpul unei intervenţii la un transformator din subteran.

Cei trei accidentaţi, între care unul este şeful de echipă, lucrau în zona unui abataj de pe o galerie din EM Lonea, când au fost surprinşi de flama electrică declanşată la transformator.

„Accidentul a avut loc când, în timpul unei intervenţii la transformatorul care deserveşte instalaţia electrică a unui abataj cu banc subminat şi a lucrărilor aferente, s-a produs un arc electric care i-a surprins pe cei trei electricieni, dintre care unul este şeful de echipă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale a Huilei Petroşani, Oana Stoicuţa.

Accidentaţii au fost scoşi la suprafaţă şi transportaţi la Spitalul de Urgenţă din Petroşani, unde sunt internaţi cu arsuri de gradele I şi II la nivelul feţei şi al mâinilor. Starea bolnavilor este stabilă.

Cauzele şi împrejurările producerii accidentului colectiv de muncă vor fi cercetate de Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara şi Serviciul de Sănătate şi Securitate în Muncă al CNH Petroşani.

Ultimul accident colectiv de muncă la minele din Valea Jiului a avut loc în luna februarie 2011, când cinci electricieni au murit la EM Uricani, tot în urma unei explozii de metan survenită după intervenţia la un transformator electric situat în subteran.

La CNH Petroşani lucrează acum aproximativ 7.700 de angajaţi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter