Actualitate

Lacul Tarnița a fost curățat de zeci de voluntari! S-au strâns 2.600 de saci de gunoaie din zonă. FOTO

Lacul Tarnița strălucește din nou, după ce zeci de voluntari clujeni au reușit să strângă 2.600 de saci de gunoaie din zonă.

S-au strâns 2.600 de saci de gunoaie din zona lacului Tarnița/ Foto: Consiliul Județean Cluj S-au strâns 2.600 de saci de gunoaie din zona lacului Tarnița/ Foto: Consiliul Județean Cluj

 

 


Clubul Alpin Român Filiala Cluj a organizat, cu sprijinul Consiliului Județean Cluj, în intervalul 7-9 iulie, o amplă acțiune de igienizare a lacului Tarnița. 

 


Activitatea a reunit circa 150 de voluntari care au reușit să adune, atât de pe uscat, cât și de pe apă, din caiac, canoe sau barcă, 2.600 de saci de deșeuri. De asemenea, pe lângă colectarea propriu-zisă a fost derulată și o campanie de conștientizare a populației.

Gunoaie strânse din zona lacului Tarnița/ Foto: Consiliul Județean Cluj
Gunoaiele au fost strânse și din apă/ Foto: Consiliul Județean Cluj - Facebook

„Numărul mare de persoane care au răspuns afirmativ acestei inițiative ne demonstrează, încă o dată, faptul că locuitorii Clujului sunt extrem de preocupați atât de protejarea naturii, în general, cât și de conservarea și valorificarea bogățiilor naturale cu care județul nostru se mândrește. Vom continua să oferim suport și altor solicitări pe care le vom primi în acest scop”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.


Manifestarea a beneficiat și de sprijinul și asistența de specialitate a Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, aflat în subordinea Consiliului Județean.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

Acțiune de ecologizare a lacului Tarnița, în acest weekend. Deșeurile vor fi scoase și din apă cu caiacele

Acțiune de ecologizare în Cheile Turzii. Sute de saci de gunoaie au fost adunate de voluntari!

abonare newsletter