Actualitate

Viscolul și ninsorile au pus stăpânire pe zona de munte a Clujului. Imagini spectaculoase, surprinse pe Vlădeasa - VIDEO

Codul galben de vânt puternic și ninsori au intrat în forță în zona de munte din județul Cluj.

Zăpadă la Cabana Vlădeasa/ Foto: Cabana Vladeasa - Facebook Zăpadă la Cabana Vlădeasa/ Foto: Cabana Vladeasa - Facebook

 

 


Primii fulgi de nea au căzut duminică în zona de munte a județului Cluj. Meteorologii anunță vreme deosebit de rece în următoarele zile.


Vremea rece a venit mai repede anul acesta, în zona muntoasă a județului. Este prima ninsoare din acest sezon, iar meteorologii anunță că vremea se menține rece mai multe zile.


Imagini live de la Vlădeasa puteți vizualiza AICI!

Cod galben de viscol și ninsoare

Peste jumătate din ţară se află pe parcursul zilei de duminică sub o atenţionare Cod galben de intensificări ale vântului, inclusiv de ninsori şi viscol.


Astfel, în intervalul orar 8:00 - 18:00, vântul va avea intensificări în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei şi în sudul Transilvaniei, cu viteze de 55 - 65 km/h şi, izolat, peste 70 km/h.

De asemenea, în zona Carpaţilor Orientali va ninge moderat cantitativ (10 - 15 l/mp) şi va continua să se depună strat de zăpadă. La munte vor fi rafale de 60 - 80 km, iar la altitudini mai mari de 1.700 de metri, de peste 90 - 110 km/h. În plus, vor fi perioade cu viscol şi vizibilitate scăzută.


Copaci căzuți în Pasul Tihuța

Iarna şi-a făcut simţită prezenţa încă de la primele ore ale zilei de duminică în zonele montane din judeţul Bistriţa-Năsăud, unde a nins, iar angajaţii de la Drumurile Naţionale au intervenit cu utilaje şi material antiderapant pentru a curăţa carosabilul.

Şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Bistriţa, Alexandru Slavita, a declarat pentru Agerpres că ninsoarea a început în jurul orei 3:00 dimineaţa şi că viscol a fost doar în Pasul Tihuţa, străbătut de DN 17 şi care face legătura cu judeţul Suceava. Câţiva copaci au fost doborâţi de vânt şi ninsoare, însă fără a bloca circulaţia.

„În Tihuţa, avem nouă utilaje, acţionează şi acum de la Mureşenii Bârgăului până la limita cu judeţul Suceava. Au căzut şi copaci, vreo patru - un brăduţ şi câţiva salcâmi îngreunaţi. S-a acţionat cu vreo 80 de tone de material antiderapant pe Piatra Fântânele şi vreo 20 de tone pe Dealul Ştefăniţei (pe DN 17C - n.red.). Viscol a fost doar în Tihuţa”, a precizat Slavita.


Stratul de zăpadă în zona Pasului Tihuţa măsoară, la această oră, între 5 şi 10 centimetri. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Masivul Vlădeasa ar putea avea pârtie deschisă până la opt luni pe an. Tișe: „Trebuie să luăm modele de bună practică”

Cod galben de vânt puternic, în Cluj. Ninsori și viscol în zona montană înaltă

Ultimele Stiri
abonare newsletter