Actualitate

Erika Isac: „După ce am fost la X Factor, când aveam 15 ani, zeci de mii de bărbați au spus despre mine că sunt curvă pentru că aveam pantaloni scurți”

Între 15 și 18 ani, Erika Isac, artista care a scuturat societatea românească cu piesa „Macarena”, a dispărut din spațiul public: „Un copil de 15 ani nu poate lupta cu așa ceva, nu poate lupta cu nimic”

Între 15 și 18 ani, Erika Isac, artista care a scuturat societatea românească cu piesa „Macarena”, a dispărut din spațiul public/ Foto: Erika Isac - Facebook Între 15 și 18 ani, Erika Isac, artista care a scuturat societatea românească cu piesa „Macarena”, a dispărut din spațiul public/ Foto: Erika Isac - Facebook

 

 


Erika Isac, cântăreața care a stârnit o amplă controversă cu piesa „Macarena” spune că versurile pieselor ei sunt inspirate din viața ei, dar și din viața femeilor din jur.

 


Erika Isac i-a acordat un interviu extins lui Petrișor Obae la „Pagina de media” în care a vorbit despre cariera ei de până în prezent, dar mai ales despre senzația muzicală și socială a momentului, piesa „Macarena”, scrie defapt.ro

„Am scris piesa pentru tineri și adolescenți, dar am subestimat foarte mult publicul, piesa a ajuns până la oameni de peste 70 de ani”, a declarat artista în interviu.


Comentariile negative primite ca urmare a lansării piesei sunt ale unor „bărbați frustrați care au probleme nerezolvate”, potrivit Erikăi Isac.

„Zeci de mii de bărbați de peste 30 de ani au spus despre mine că sunt curvă”

Artista a dezvăluit că după ce a participat la un concurs de talente a fost terorizată de bărbați.


„După X Factor, zeci de mii de bărbați de peste 30 de ani au spus despre mine că sunt curvă doar pentru că apărusem la televizor în pantaloni scurți, eram machiată și păream mai matură. Un copil de 15 ani nu poate lupta cu așa ceva. Am adunat foarte multă furie”, a explicat tânăra pentru Pagina de Media.

Citește continuarea articolului pe defapt.ro


Piesa „Macarena” a împărțit internetul în două

„Macarena” tratează o parte dintre problemele cu care se confruntă femeile în societate. Aceasta a atras instant simpatie în mediul online, ajungând la pe primul loc în trending pe YouTube. În doar 10 zile de la lansare piesa a adunat peste 3,1 milioane de vizualizări. Cu toate acestea, apariția melodiei a stârnit în mediul online un șir lung de mesaje de susținere, dar și de critică, iar multe femei au început să împărtășească poveștile proprii despre hărțuirile și abuzurile sexuale prin care au trecut sau la care au fost martore.

Versurile vorbesc despre atitudinile ostile venite din partea unora dintre bărbaţi, precum misoginismul. Melodia atinge și pericolele la care sunt, de regula, mai expuse femeile, făcând o paralelă între gândurile unui bărbat și cele ale unei femei într-un simplu moment, precum cel al unei prime întâlniri. 

„Dacă nu erau bărbații, cine vă proteja?/ Să ne protejeze de cine?”, mai spune tânâra în cadrul melodiei, continuând: „dați mereu vina pe victime ca idioții”. Artista foloseşte şi câteva cuvinte vulgare, care au stârnit reacţia mai multor persoane.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Godină, despre tânăra ridicată de jandarmi la Cluj: A ţinut să joace gratuit un rol de circar

România misogină

Peste 100.000 de cazuri de violenţă domestică în România, anul trecut. Situație alarmantă în Cluj, unde violența în familie numără sute de cazuri noi de la un an la altul.

abonare newsletter