Actualitate

O țară iubită de români spune adio fenomenului „puppy yoga”. Autoritățile intervin pentru a proteja animalele

Yoga cu căței, cunoscută și sub numele de „doga", a fost interzisă într-o țară iubită de români. Decizia a stârnit controverse aprinse, dar autoritățile consideră că este necesară pentru a proteja bunăstarea animalelor.

„Puppy yoga” interzisă în Italia, dar beneficiile pentru participanți rămân subiect de dezbatere. Foto: pexels.com „Puppy yoga” interzisă în Italia, dar beneficiile pentru participanți rămân subiect de dezbatere. Foto: pexels.com

 

 


Organizațiile pentru protecția animalelor din Italia au atras atenția asupra modului în care unii crescători „împrumutau" temporar căței pentru a fi folosiți în sesiuni de yoga. Se pare că puii sufereau de stres și oboseală din cauza programului intens, relatează The Guardian.

 


Experții au avertizat că interacțiunea cu cățeii în timpul sesiunilor de yoga poate duce la decizii impulsive de adopție, luate fără a se avea în considerare responsabilitățile pe termen lung.

Cei care organizau sesiuni de yoga cu căței spun că interdicția nu are sens și că nu a existat nicio plângere reală cu privire la bunăstarea animalelor. Ei susțin că prezența cățeilor are un efect benefic asupra participanților, oferindu-le un sentiment de calm și relaxare.


Multe studiouri de yoga care ofereau sesiuni cu căței au fost nevoite să le suspende din cauza interdicției. Viitorul acestei practici rămâne incert. 

„Doga” dispare: Autoritățile din Italia intervin pentru a pune capăt fenomenului yoga cu căței

Ministerul Sănătății din Italia a stabilit că numai câinii adulți pot fi folosiți pentru activități „de bunăstare" asistate de animale.


Piera Rosati, președintele LNDC Animal Protection, a declarat că puii au fost exploatați în scopuri comerciale.

CITEȘTE ȘI:
Câinele de Paști: un pui de Retriever s-a născut VERDE! VIDEO.

„Yoga, cel puțin în teorie, nu ar trebui să fie doar o practică de exerciții fizice, ci și una spirituală, în căutarea armoniei cu universul", a spus ea: „Dar această armonie și bunăstare nu sunt date și cățeilor care sunt folosiți ca obiecte pentru a face afaceri". 


Binele animalelor pe primul loc: Yoga cu căței interzisă în Italia după acuzații de rele tratamente

Interzicerea yoga cu căței a stârnit controverse aprinse. Unii o consideră o măsură necesară pentru a proteja animalele, în timp ce alții o văd ca o limitare a libertății individuale și a beneficiilor pe care le poate aduce această practică.

Yoga cu căței, cunoscută și sub numele de „doga", a devenit tot mai populară în întreaga lume, susținătorii acesteia spunând că prezența animalelor sporește sentimentul de calm care vine odată cu exercițiul. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Primul animal din istorie care adoptă un alt animal. E vorba despre cel mai bogat câine din lume

Capcane periculoase. Superbacterii transmise la om de către câini și pisici. „Transmiterea poate avea loc prin sărutări și mângâieri”

Ultimele Stiri
abonare newsletter