Actualitate

Alertă alimentară! Ulei retras din vânzare, în urma contaminării cu un pesticid interzis în UE.

Un produs contaminat cu pesticid a fost retras de la raft din cauza posibilelor riscuri asupra sănătății consumatorilor.

Ulei contaminat cu pesticid, retras de la raft/Foto: pexels.com Ulei contaminat cu pesticid, retras de la raft/Foto: pexels.com

 

 


Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) anunță că Mega Image a retras de  la  vanzare un lot de ulei de măsline contaminat cu „clorpirifos”, substanță interzisă de câțiva ani în Uniunea Europeană.

CITEȘTE ȘI: 
Produs contaminat cu micotoxina, retras de pe rafturile unui lanț de magazine. Românii, îndemnați să returneze produsul.

Expunerea la acest tip de substanță cu efect toxic a fost asociată riscului de apariție a unor afecțiuni respiratorii, precum este astmul, dar și problemelor de concentrare în cazul minorilor în urma consumării produselor tratate cu această substanță, potrivit unui studiu realizat de New York State Pshychiatric Institute în colaborare cu Columbia Center for Children’s Health, care a stat la baza deciziei UE de interzicere a acestei substanțe. Cel mai adesea, pesticidul a fost detectat în fructele şi legumele importate din ţări din afara Uniunii Europene.


Clienții, îndemnați să nu consume produsul

Detalii referitoare la ceea ce este în neregulă cu produsul „Gaea, Ulei de masline extravirgin pentru salata 500ml”, cu numărul de lot L4009, având data de expirare Iulie 2025.

sursa: ANSVSA

„Retragerea produsului de pe piață și rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanșate la solicitarea furnizorului, urmând principiul precauției de contaminare încrucișată cu un alt lot la care s‐a detectat prezența pesticidului „clorpirifos”. Menționăm ca lotul L4009 cu termenul de valabilitate: Iulie 2025, nu s‐a detectat pesticidul „clorpirifos”, potrivit ANSVSA.


Cei care au cumpărat acest produs sunt îndemnați să NU îl consume și să îl distrugă sau să meargă în magazinele de unde l-au cumpărat pentru a-l returna. Pentru a vă primi banii înapoi, trebuie să prezentați bonul fiscal.

 „Considerând că sănătatea consumatorilor este cea mai importantă, Mega Image solicită clienților să nu consume produsele cu loturile menționate și roagă cu amabilitate să le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare din care s-a achiziționat produsul.


Este necesară prezentarea bonului fiscal. Consumatorii sunt rugați să returneze produsul cu datele menționate mai sus până la data de 24.05.2024.

Le cerem scuze clienților noștri pentru neplăcerea creată și îi asigurăm că monitorizăm permanent calitatea și siguranța produselor noastre”, au transmis reprezentanții Mega Image.


Termenul limită pentru returnarea acestui produs este data de 24 mai 2024.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Alertă alimentară! Lămâi cu pesticide, retrase de urgență din magazinele din Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter